Ένα εντελώς διαφορετικό νησί έξω από τις ακτές του Μέριλαντ και της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ. Στο συγκεκριμένο νησί, εκτός από μια απλή βόλτα στην ακτή, μπορεί κανείς να δει και τα όμορφα πόνυ που μένουν εκεί.

Πρόκειται για το Assateague, ένα νησί αρκετά εντυπωσιακό καθώς επάνω του ζουν 300 άγρια πόνυ, τα οποία κινούνται ελεύθερα. Στη βόρεια πλευρά, τα δύο τρίτα του νησιού ανήκουν στο Μέριλαντ και το υπόλοιπο ανήκει στη Βιρτζίνια. Τα άλογα του νησιού έχουν γίνει γνωστά ακόμα και σε όσους δεν μένουν σε αυτό, ενώ φτάνουν πολλοί επισκέπτες και τουρίστες για να τα δουν από κοντά.

Τα άγρια άλογα του Assateagu είναι απόγονοι των οικόσιτων ζώων, που επανήλθαν σε άγρια κατάσταση, όπως λέγεται. Τα συγκεκριμένα άλογα είναι αρκετά σκληρά για να επιβιώσουν από τον καύσωνα, τα άφθονα κουνούπια, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και την κακή ποιότητα της τροφής σε αυτό το απομακρυσμένο, ανεμοδαρμένο νησί.

Το Assateague καθιερώθηκε ως εθνικό πάρκο το 1965 και η επίσημη ιστοσελίδα του νησιού αναφέρει: «Απολαύστε την ομορφιά τους από απόσταση και μπορεί έτσι να βοηθήσετε ώστε αυτά τα εξαιρετικά άγρια άλογα να συνεχίσουν να ζουν στο νησί Assateague. Σύμφωνα επίσης με την ιστοσελίδα, όπως αναφέρει η τοπική λαογραφία τα ζώα είναι επιζώντες ενός ναυαγίου στα ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια. Ενώ αυτή η δραματική ιστορία της πάλης και η επιβίωσή τους είναι δημοφιλής, δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμη που να το επιβεβαιώνουν.

Τα ζώα είναι χωρισμένα σε δύο κοπάδια, το ένα στην πλευρά του Μέριλαντ και το άλλο στην πλευρά της Βιρτζίνια. Χωρίζονται από ένα φράχτη στο σύνορο του Μέριλαντ με τη Βιρτζίνια. Τα ίδια τα ζώα χωρίζονται μάλιστα σε αγέλες, σύμφωνα με τις οποίες κινούνται. Οι επισκέπτες, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τους δίνουν το χώρο που χρειάζονται ώστε να παραμείνουν άγρια αλλά και ασφαλή για τους άλλους.

Δείτε φωτογραφίες…

ALOGA1

ALOGA2

ALOGA3

ALOGA4

ALOGA5

ALOGA6