Μια δραματική διάσωση έλαβε χώρα σήμερα στο Hawkes End, Coventry της Βρετανίας. Πρόκειται για τον απεγκλωβισμό ενός αλόγου ονόματι Elvis. Ο Elvis είχε την ατυχία να παγιδευτεί σε έναν λάκκο από λάσπη και να βυθιστεί εκεί σχεδόν μέχρι τα ρουθούνια του.

Παρόλα αυτά, οι σωτήρες του έφτασαν εγκαίρως και μετά από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να τον σώσουν.
Η κλήση στην υπηρεσία της τοπικής Πυροσβεστικής έγινε από μια 59χρονη, τη Margaret Hill, η οποία ενδιαφέρεται πολύ για την πανίδα της περιοχής.

«Πήγα να ελέγξω τα άλογα όπως κάνω πάντοτε και καθώς ανέβαινα τον λόγο, δεν τον βρήκα εκεί. Συνήθως είναι ο πρώτος που έρχεται σε μένα, έψαξα και δεν μπορούσα να τον εντοπίσω. Νόμιζα ότι τον είχαν κλέψει.

Τότε συνειδητοποίησα ότι ένα από τα άλλα άλογα έκλαιγε. Εκείνο μας έδειξε τελικά την σωστή κατεύθυνση».

Μία ειδική ομάδα από δέκα διασώστες έφτασε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των West Midlands έφτασε γρήγορα στο σημείο. Ένας από αυτούς έπεσε μέσα στον λάκκο και κράτησε αρκετά την ψυχραιμία του ώστε να μπορέσει να περιμένει τους συναδέλφους του να απομακρύνουν όση περισσότερη λάσπη γινόταν.

Ύστερα κατάφερε να δέσει το άλογο στα σωστά σημεία με σχοινιά δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην υπόλοιπη ομάδα να το τραβήξει έξω με ασφάλεια. Η διαδικασία πήρε συνολικά πάνω από δύο ώρες.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι απλώς σβήνουμε φωτιές και καλούμαστε σε τόπους ατυχημάτων. αυτό το συμβάν αποδεικνύει πως μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα», δηλώνει περήφανος ο αρχηγός των διασωστών.