Αμέριμνος φωτογράφιζε ένας άνδρας στην Αυστραλία ένα μεγαλόσωμο πόσουμ όταν μια μεγάλη κουκουβάγια εμφανίστηκε από το πουθενά και άρπαξε το πόσουμ σηκώνοντάς το στον αέρα και μεταφέροντάς το σε ένα κοντινό δέντρο.

Ο Noel Kessel βρισκόταν στην περιοχή St Ives στη βόρεια πλευρά του Σίδνεϊ όταν φωτογράφιζε το πόσουμ κι έγινε μάρτυρας ενός ασυνήθιστου περιστατικού- από την άποψη πως η κουκουβάγια βγήκε για κυνήγι σε αστική περιοχή.

«Η κουκουβάγια πέρασε πάνω από το κεφάλι μου, ήταν πολύ μεγάλη, το πόσουμ βρέθηκε στον αέρα», περιγράφει ο άνδρας στη Daily Mail δηλώνοντας πως και ο ίδιος τρόμαξε.

Άμεσα ωστόσο αξιοποίησε τη στιγμή, έπιασε τη φωτογραφική του και αποτύπωσε στο φακό του το κυνήγι της κουκουβάγιας.

Η εν λόγω κουκουβάγια είναι από τις μεγαλύτερες στην Αυστραλασία, τα φτερά της μπορούν να ανοίξουν έως και στα 140 εκατοστά και το βάρος της μπορεί να φτάσει το 1,4 κιλό.

Έχει χαρακτηριστεί ως ευάλωτο είδος στη λίστα απειλούμενων ειδών της Νέας Νότιας Ουαλίας και συνήθη θηράματά της είναι μεσαίου μεγέθους μαρσιποφόρα.

owlk1 owlk2 owlk3

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.