Δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί να βλέπουν τους πάντες να μιλούν για τη σωτηρία του πλανήτη, παριστάνοντας τους επιστήμονες, χωρίς τελικά να κάνουν κάτι. Και έτσι αποφάσισαν να κάνουν τους ράπερ, προκειμένου να «περάσουν» το μήνυμά τους για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη νέα γενιά.

Το μήνυμά τους είναι απλό: «Λέω καίει! Έχει πολύ ζέστη εδώ! 32% περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης υπάρχουν εκείνοι που αρνούνται ότι υφίσταται κλιματική αλλαγή και εκείνοι που επισημαίνουν τις επιπτώσεις από αυτήν. Αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι ειδικός επιστήμονας-περιβαλλοντολόγος».

Το συγκεκριμένο βιντεάκι έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και όπως γράφει η Joanna Zelman από το Huffington Post, «είναι ένα έξυπνο βίντεο που “περνάει” ένα σημαντικό βίντεο. Αλλά δεν είναι λογικό τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να είναι αυτά που θα μεταφέρουν τις πληροφορίες που παίρνουν από τους επιστήμονες, έτσι ώστε εκείνοι να… κάνουν τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από το να είναι επιστήμονες;».