Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στη χωματερή Δουρούτης
προσανατολίζονται οι κάτοικοι του Μπιζανίου καθώς πέρασε το 15νθήμερο
που είχαν δώσει διορία στην Περιφέρεια προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος προς τον ΧΥΤΑ Ελληνικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέοι αγώνες Ηπείρου», σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο και, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αχιλλέας Σίντος, θα αποφασιστεί ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός του δρόμου προς τη χωματερή με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες.

«Θα βρωμίσουμε μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο ΧΥΤΑ για να κλείσει οριστικά η χωματερή και θα ανοιγοκλείνουμε μέχρι τις εκλογές, εφόσον δεν δώσει λύση η Περιφέρεια», διεμήνυσε ο κ. Σίντος εμφανώς οργισμένος για την κατάσταση με τον ΧΥΤΑ και την στάση της Περιφέρειας και της κυβέρνησης.

«Δεν μπορεί να ανέχονται να μην ολοκληρώνεται ο ΧΥΤΑ και να ζητούν να συνεχίζεται το αίσχος της Δουρούτης», πρόσθεσε με νόημα ο δήμαρχος Μπιζανίου και σε ότι αφορά την στάση της ΓΓΠΗ σημείωσε ότι ανέμενε να έχει λάβει αποφάσεις και όχι να φτάσουν και πάλι στο κλείσιμο της χωματερής.

Για τους ΟΤΑ που δεν θα μπορούν να μεταφέρουν στη Δουρούτη τα σκουπίδια τους, τους κάλεσε να… ανοίξουν τις δικές τους χωματερές, αφού ούτε η αυτοδιοίκηση συνέβαλε στη λύση του προβλήματος, το οποίο είναι βέβαια αρμοδιότητα της πολιτείας τα τελευταία χρόνια.