Μετά την έκρηξη στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ο κόσμος ζει υπό την πυρηνική απειλή. Τη δεκαετία του 1960, προβλεπόταν ότι το έτος 2000 θα υπήρχαν γύρω στις εκατό δυνάμεις «προικισμένες» με την ατομική βόμβα. Σήμερα υπάρχουν μόνο εννιά.

Άραγε επιτεύχθηκε, η μάχη ενάντια στον πολλαπλασιασμό πυρηνικών όπλων; Αν ναι, τότε, σήμερα προσκρούει σε νέες απειλές στην Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Είναι δυνατό να ελεγχθούν αυτές ή θα ξεκινήσει πάλι ένας παγκόσμιος πυρηνικός αγώνας;

Ο François Nicoullaud, πρώην διπλωμάτης, έχει προσφέρει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Χιλή, στο Βερολίνο, στη Βομβάη και έχει διατελέσει Πρέσβης στην Ουγγαρία και το Ιράν. Έχοντας διάφορες αρμοδιότητες, έχει εργαστεί στο Παρίσι πάνω σε θέματα της μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, καθώς επίσης σε θέματα μορφωτικής συνεργασίας και αναπτυξιακής βοήθειας.

Έχει, επίσης, διατελέσει σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών και διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Άμυνας. Σήμερα, έχει αφιερωθεί στις αναλύσεις των κρίσεων στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στο φάκελο του Ιράν, όπως επίσης σε θέματα του πολλαπλασιασμού πυρηνικών όπλων και του αφοπλισμού.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου
Auditorium του IFA – 18:30
Σίνα 31, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη
Ταυτόχρονη μετάφραση