Βόλτα με ποδήλατα κατά μήκος του βόρειου Ευβοϊκού διοργανώνει το Σάββατο ο Ποδηλατικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος «Προβομάστορες».

Η συνάντηση θα γίνει στις 9 το πρωί στην πλατεία Αγίου Κων/νου.

Οι ποδηλάτες θα κινηθούν σε ασφάλτινο δρόμο δίπλα στον αυτοκινητόδρομο έως την Αρκίτσα Φθιώτιδας. Αφού διασχίσουν το χωριό συνεχίζουν παραλιακά προς Λιβανάτες. Στάση στο βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής και στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που δεσπόζει πάνω από το αρχαίο λιμάνι του Κύνου, το σημαντικότερο λιμάνι των Οπούντιων Λοκρών. Αν εξασφαλιστεί άδεια θα περιηγηθούν στο σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο και μετά θα συνεχίσουν έως την παραλία Λιβανατών και θα επιστρέψουν από τα ίδια στο λιμάνι της Αρκίτσας, αφού περάσουν και από τον εντυπωσιακό φάρο της. Συνέχεια σε παραλιακό χωματόδρομο που οδηγεί στο Καλύψω. Θα βγουν πάλι στο παράδρομο του αυτοκινητόδρομου και θα καταλήξουν στον Άγιο Κων/νο όπου τελειώνει η διαδρομή. Προαιρετικό χαλαρωτικό μπάνιο στις καλλυντικές πηγές Κουνιαβίτη.

Αρκετά εύκολη διαδρομή, όπως γράφουν στην ιστοσελίδα τους οι «Προβομάστορες», η οποία ενδείκνυται για ποδηλάτες με σχετικά καλή φυσική κατάσταση (Β.Δ.1-Ω.Π.5 -Υ.Δ.100μ.- Μήκος 50χλμ)

Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε τμήμα της διαδρομής σε συνεννόηση με τους συντονιστές.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 11/2/2011.

Συντονιστές της Δράσης αυτής είναι :

1). Νίκος Ρίζος τηλ. 6977984569

2). Δημήτρης Παντελόπουλος τηλ. 6974906005

Για περισσότερες πληροφορίες :

Κωστής Πετρόπουλος τηλ.6974507311 email [email protected]