Θα λυθεί το πρόβλημα του Ασωπού

Δέσμευση της Τίνας Μπιρμπίλη


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:04
17/01/2011
Θα λυθεί το πρόβλημα του Ασωπού
loading

Την απόφαση και δέσμευση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να λύσει το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού εξέφρασε η υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη, κατά τη Διεθνή Συνδιάσκεψη για το εξασθενές χρώμιο στο νερό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο.

Όπως τόνισε η κ. Μπιρμπίλη στόχος είναι να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προστασία για την υγεία των Ελλήνων πολιτών, και να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον καθαρισμό των ρυπασμένων περιοχών της Ελλάδας καθώς και να ενισχυθούν οι οικονομικές δραστηριότητες και πρακτικές που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου σχετικά με τα όρια του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό δεν σταματούν μόνο στη νομοθετική δραστηριότητα, αλλά συνιστούν μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου, με συγκεκριμένες δράσεις. Μερικές άμεσες δράσεις, όπως η παροχή εναλλακτικών πηγών πόσιμου νερού στις πληγείσες περιοχές και άλλες, στοχεύουν στη γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης, θα ζητηθεί από τις βιομηχανίες η δημιουργία ενός σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων στην περιοχή των Οινοφύτων. Ακόμη, περιλαμβάνονται και δράσεις για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς που έγινε στην περιοχή του Ασωπού και αλλού στη χώρα.

Η Διεθνής Επιστημονική συνάντηση διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων και αξιωματούχων από την Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαική Επιτροπή.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει