Δυστυχώς, εν έτη 2023, τα περιστατικά κακοποίησης ζώων δεν έχουν σταματημό. Ένα τελευταίο τέτοιο περιστατικό έρχεται από τα Χανιά, όπου άγνωστοι έριξαν καυστικό υγρό στην πλάτη ενός πανέμορφου σκύλου τσόου τσόου.

Το συμβάν γνωστοποιήθηκε στο Facebook, από την ομάδα «Η προστασία των ζώων, Χανιά / Chania animal protection». Όπως ανέφεραν στη δημοσίευσή τους, το σκυλάκι είναι αρνητικό σε καλαζάρ, οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του είναι πολύ καλές, είναι αστείρωτο αρσενικό, χωρίς τσιπ, περίπου 5 ετών, και τώρα ψάχνει τη νέα του οικογένεια.

Συγκεκριμένα η ομάδα έγραψε:

«Χανιά 2023. Του έριξαν καυστικό υγρό στην πλάτη. Σήμερα, το τσόου τσόου που περιφερόταν σε κακή κατάσταση, αλλά δεν το αναγνώρισε κανείς, μεταφέρθηκε μέσω του Δήμου στο κτηνιατρείο Ξανθουδακη γιατί είχε μια τεράστια πληγή με σκουλήκια στην πλάτη.

Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα τεράστιο έγκαυμα που προκλήθηκε από καυστικό υγρό. Το ζώο χρειάζεται αλλαγές και κτηνιατρική παρακολούθηση μέχρι να επουλωθεί η πληγή του. Είναι αρνητικό σε καλαζάρ, οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του είναι πολύ καλές, είναι αστείρωτο αρσενικό, χωρίς τσιπ, περίπου 5 ετών.

Δεν μπορεί να γυρίσει στο δρόμο και ψάχνουμε φιλοξενία καθώς δεν υπάρχει κάποιος εθελοντής που να μπορεί να το αναλάβει, λόγω μεγάλου αριθμού ζώων».

Προσοχή, σκληρές εικόνες:

📌Χανιά 2023!!📌Του έριξαν καυστικό υγρό στην πλάτη 😔📌Σήμερα το τσοου τσοου που περιφεροταν σε κακή κατάσταση,…

Posted by Η προστασία των ζώων,Χανιά/Chania animal protection on Thursday, September 14, 2023