Όταν πρόκειται για αυθεντικές και παραδοσιακές ταβέρνες η οικεία ατμόσφαιρα, η οικογενειακή θαλπωρή και οι νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας είναι το ζητούμενο.

Χαρακτηριστικά στοιχεία που θα βρείτε και στις ταβέρνες που ακολουθούν στα βόρεια προάστια, οι οποίες μάλιστα αποτελούν σημείο αναφοράς για την περιοχή όπου εντοπίζονται.

Το Βραστό

Οφείλει την ονομασία του στην κλασική και διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέληνο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία και φημίζεται. Το Βραστό, στο Χαλάνδρι (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο), λειτουργεί για περισσότερο από 40 χρόνια σερβίροντας σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, ξυπνώντας μνήμες από τα παλιά. Διαθέτει μια υπέροχη δροσερή αυλή μέσα στο πράσινο.

Βλάχος

Γενναίες μερίδες με χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα πάνω σε ένα στρώμα από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, λαχταριστό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και χειροποίητες παραδοσιακές πίτες στα πιάτα σημεία αναφοράς αυτής της διάσημης ταβέρνας στα Μελίσσια (Κων/νου Καραμανλή & 17ης Νοεμβρίου). Η βασική συνταγή της επιτυχίας του Βλάχου είναι οι λίγες και καλές γευστικές προτάσεις του, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι.

Ασβεστόλακος

Κρυμμένος σε έναν πεζόδρομο στην καρδιά του Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας & Κοιμήσεως της Θεοτόκου 4), ο Ασβεστόλακος μάς γυρνάει πίσω στο χρόνο στο 1948, όταν ο Σπύρος Ιωαννίδης δημιούργησε το πρώτο κουτούκι στο Μαρούσι, σε ένα υπόγειο χωρητικότητας 30 ατόμων.

Σήμερα, μετά από περίπου 70 χρόνια, τα εγγόνια του συνεχίζουν με πίστη την παράδοση του παππού τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση και αναβαθμίζοντας το κομμάτι της γαστρονομίας και της παροχής υπηρεσιών. Τα ηνία της κουζίνας κρατάει ο σεφ και ιδιοκτήτης Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος ετοιμάζει ποιοτικές προτάσεις της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, βασισμένες σε συνταγές που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το Καλωσόρισμα του Αντώνη

Οι περισσότεροι σίγουρα θα έχετε ακουστά την συγκεκριμένη ταβέρνα, καθώς πρόκειται για μία από τις σταθερές αξίες και αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της Κηφισιάς. Το Καλωσόρισμα του Αντώνη βρίσκεται σε ένα λιτό και φιλικό χώρο στην Κάτω Κηφισιά (Γ. Λύρα 41) και προσφέρει πιάτα απλά, αλλά ποιοτικά, που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Από τα κρέατα σχάρας, ακαταμάχητο είναι το ζουμερό μπιφτέκι και το σουβλάκι. Στα highlights ο δροσερός και εντυπωσιακός κήπος, από τους εντυπωσιακότερους της Αθήνας.