Από την Καραϊβική μέχρι και τη Νέα Ζηλανδία, η δημοσιογραφική ομάδα του CNN αναδεικνύει τα 18 τοπ νέα εστιατόρια που θα πρωταγωνιστήσουν στο γαστρονομικό χάρτη του 2017. Ανάμεσά τους, στην όγδοη θέση, συναντάται και ένα ελληνικό, το οποίο εντοπίζεται στην Αθήνα και καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις.

12000Francs_2_edited
To 12,000 Francs στο Χονγκ Κονγκ σερβίρει προτάσεις της ευρωπαϊκής κουζίνας με ένα μοντέρνο twist
Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν από εστιατόρια που σερβίρουν κορεάτικο μπάρμπεκιου στο Λονδίνο και επιλογές που ξεχωρίζουν στη Νέα Υόρκη για την δανέζικη κουζίνα τους μέχρι και προτάσεις που εξειδικεύονται στα θαλασσινά και εντοπίζονται στο Ντουμπάι. Κοινό χαρακτηριστικό όλων; Πρόκειται για κάποια από τα πιο hot εστιατόρια ανά τον κόσμο για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
COMOTheTreasurysWildflower_2_edited
Στο Como The Treasury’s Wildflower στο Περθ της Αυστραλίας, ο executive σεφ Jed Gerrard έχει δημιουργήσει ένα μενού βασισμένο σε τοπικά προϊόντα
Είτε ανήκουν σε διεθνώς καταξιωμένους σεφ, είτε σε ανερχόμενους που ανεβάζουν τον πήχη ψηλά, ένα γεύμα σε αυτά επιφυλάσσει τις πιο αναπάντεχες γαστρονομικές εκπλήξεις στους επισκέπτες τους.
JinjuuMayfair_edited
Στην πρώτη θέση της λίστας του CNN το εστιατόριο Jinjuu στο Λονδίνο, το οποίο τιμά την κορεάτικη κουζίνα
Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει το Jinjuu στο Λονδίνο –φέρει την υπογραφή του σεφ Judy Joo– με προτάσεις της κορεάτικης κουζίνας, η οποία συνεχίζει την ανοδική της πορεία ανά τον κόσμο. Ακολουθεί το The Spanish Butcher στη Γλασκόβη, με τους ιδιοκτήτες του να επιλέγουν τα καλύτερα ισπανικά κρέατα, ανάμεσα στα οποία το 30μηνης ωρίμανσης Jamon Iberico αλλά και το Grade 9 Galician steak.
kentriki_TheSpanishButcher_edited
Το The Spanish Butcher, στη Γλασκόβη, σερβίρει εκλεκτά κρέατα από την Ισπανία
Τρίτο στη σειρά συναντάται το εστιατόριο Avecita στο Kimpton Seafire Resort & Spa στο νησί Grand Cayman στην Καραϊβική, με τον Γάλλο σεφ Remy Lefebvre να προσφέρει στο δεκαθέσιο μπαρ ένα tasting menu αποτελούμενο από 15 μικρά πιάτα τα οποία ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σας.
Avecita_edited
Ο σεφ του Avecita στο Kimpton Seafire Resort & Spa έχει δημιουργήσει ένα tasting μενού με 15 μικρά πιάτα- τύπου tapas
Στην τέταρτη θέση κατάφερε να ξεχωρίσει το εστιατόριο IGNIV, του πολυτελούς ξενοδοχείου Badrutt’s Palace στο St. Moritz. Στα ηνία της κουζίνας του βρίσκεται ο τρεις φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andreas Caminada.
IGNIV_edited
Στο IGNIV, στο St Moritz, τα ηνία της κουζίνας διατηρεί ο τρεις φορές βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Andreas Caminada
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει το Cocina de Autor, στο άρτι αφιχθέν resort των 150 εκατομμυρίων δολαρίων Grand Velas Los Cabos, στην Baja Peninsula στο Μεξικό. Το μενού του Δανού σεφ Sidney Schutte –στην κατοχή του βρίσκονται δύο αστέρια Michelin– χαρακτηρίζεται διακριτικό με ειλικρινείς γεύσεις που κάνουν τη διαφορά προκαλώντας τις θετικότερες εντυπώσεις των απανταχού γευσιγνωστών. Μάθετε ποιο ελληνικό εστιατόριο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του CNN με τα κορυφαία, νέα εστιατόρια της χρονιάς στο www.greekguide.com