Πολλοί το έχουν προσέξει, ελάχιστοι γνωρίζουν το λόγο. Όταν ένας ηθοποιός σε μια ταινία ή μια σειρά, δίνει έναν τηλεφωνικό αριθμό, ξεκινάει πάντα με τα τρία συγκεκριμένα πρώτα ψηφία: 5-5-5.

Πώς όμως επικράτησε αυτό το «555» και έγινε ο διασημότερος ψεύτικος αριθμός τηλεφώνου; Υπάρχουν πραγματικοί αριθμοί που ξεκινούν με τον συγκεκριμένο κωδικό;

Ιδού κάποιες απαντήσεις. Υπάρχει, προφανώς, μια μερίδα ανθρώπων που θεωρεί διασκεδαστικό το να καλεί όποιον αριθμό βλέπει στην οθόνη. Για να περιορίσουν τις ενοχλητικές αυτές κλήσεις προς τους ανθρώπους που έχουν πράγματι τον αριθμό που τυχαία επέλεξε ο ηθοποιός, οι υπεύθυνοι των ταινιών και των σειρών επέλεξαν να χρησιμοποιούν τον «πλαστό» κωδικό 555, που ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται από τη δεκαετία του 1950.

Έτσι, καλώντας 555-2368, θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τους… Ghostbusters αλλά και με άλλους ήρωες ταινιών μιας και ο εν λόγω αριθμός είναι ένας από τους δημοφιλείς.

Πάντως, δεν είναι όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί με τον εν λόγω κωδικό φανταστικοί-για παράδειγμα ο αριθμός 555 -1212 είναι ένας από τους αριθμούς για πληροφορίες καταλόγου σε ΗΠΑ και Καναδά.

Δείτε βίντεο όπου το -555… πρωταγωνιστεί στη μεγάλη οθόνη: