Πλούσιο το «μενού» της δεύτερης κινηματογραφικής εβδομάδας του Αυγούστου, με πληθώρα ταινιών να κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη. Ακόμη κι αν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, η παρακολούθηση κάποιας εξ αυτών στους θερινούς κινηματογράφους αποτελεί ανάσα δροσιάς.

Ιδρώτας (Sweat)

Δράμα, 106′

Σκηνοθεσία: Μάγκνους φον Χορν

Πρωταγωνιστούν:  Μαγκνταλένα Κολέσνικ, Τζούλιαν Ζβιεσέβσκι, Αλεξάντρα Κονιέζνα

Ο Ιδρώτας αποτελεί μια αιχμηρή και ταυτόχρονα γεμάτη τρυφερότητα ματιά στον λαμπερό όσο και απατηλό εικονικό κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο κυνήγι της επιτυχίας και της ευτυχίας σε έναν απόλυτα γνώριμο κόσμο, τον δικό μας, όπου η εικόνα μοιάζει να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στην πραγματικότητα.

Ο Βιρτουόζος (The Virtuoso)

Δράσης, 110΄

Σκηνοθεσία: Νικ Σταλιάνο

Πρωταγωνιστούν: Ανσον Μάουντ, Εϊμπι Κόρνις, Αντονι Χόπκινς

Ένας εκτελεστής αναλαμβάνει να σκοτώσει ένα μαφιόζο με τον οποίο υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί. Η μόνη πληροφορία που έχει για αυτόν είναι το πού θα βρίσκεται και πότε. Καμία περιγραφή της εμφάνισης του, καμία άλλη πληροφορία.

Οι Σπεσιαλίστες (The Misfits)

Αστυνομική, 94΄

Σκηνοθεσία: Ρένι Χάρλιν

Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Ράμι Τζάμπερ, Ερμιόν Κόρφιλντ

Ο πασίγνωστος και χαρισματικός εγκληματίας Richard Pace στρατολογείται από μία ομάδα ασυνήθιστων διεθνών ληστών για μία επιχείρηση κλοπής χρυσού σε μία παράξενη τοποθεσία.  Η εκτέλεση της αποστολής τους θα είναι τόσο συναρπαστική όσο τα κλοπιμαία!

Η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα (Un Tour Chez ma Fille) 

Κωμωδία, 88΄

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν

Πρωταγωνιστούν: Ζοσιάν Μπαλασκό, Ματίλντ Σενιέ, Ζερόμ Κομαντέρ

Μια τρελή πεθερά έρχεται για να τα κάνει όλα άνω- κάτω! Όσο το διαμέρισμά της ανακαινίζεται, η Ζακλίν είναι ενθουσιασμένη που θα μετακομίσει για λίγες μέρες στο σπίτι της κόρης της Καρόλ, και του γαμπρού της. Η Ζακλίν αμέσως νιώθει σαν στο σπίτι της και οι λίγες μέρες γίνονται λίγοι μήνες. Αναδιοργανώνει την κουζίνα, μονοπωλεί το τηλεκοντρόλ και έχει άποψη για όλα. Τελικά, η Ζακλίν… ήρθε για να μείνει.

Free Guy

Κωμωδία, δράσης, 115΄

Σκηνοθεσία: Σον Λέβι

Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Ρέινολντς, Τζόντι Κόμερ, Λι Κίρι, Τάικα Γουατίτι

Ένας ταμίας τράπεζας ανακαλύπτει πως στην πραγματικότητα είναι ένας εφεδρικός παίκτης ενός open-world video game και αποφασίζει να γίνει ο ήρωας της δικής του ιστορίας, μιας ιστορίας που θα ξαναγράψει ο ίδιος. Σε έναν κόσμο δίχως όρια και περιορισμούς, είναι αποφασισμένος να γίνει ο τύπος που θα σώσει τον κόσμο του, προτού είναι πολύ αργά.

Persona Non Grata

Περιπέτεια, 92΄

Σκηνοθεσία: Ροσντί Ζεμ

Πρωταγωνιστούν: Νικολά Ντιβοσέλ, Ραφαέλ Περσονάζ, Ροσντί Ζεμ

Δύο συνεργάτες και φίλοι αναθέτουν σε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον συνεργάτη τους προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά. Όταν, όμως, εκείνος και η σύζυγός του βρίσκονται τελικά δολοφονημένοι, οι δύο εμπνευστές του φόνου θα συνειδητοποιήσουν πως έκαναν συμφωνία με το διάολο και πως, τώρα, από θύτες έχουν γίνει και αυτοί πιθανά θύματα.

Σπίριτ: Ο Ατίθασος (Spirit Untamed)

Animation, 87΄

Σκηνοθεσία: Ελέιν Μπόγκαν

Η Λάκι ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας όταν η ζωή της διασταυρώνεται με ένα άγριο άλογο, τον Σπίριτ. Όλα ξεκίνησαν επιδή η μικρή Λάκι Πρέσκοτ είναι ξεροκέφαλη και δεν αντέχει τους κανόνες και τους περιορισμούς, όπως ήταν και η μαμά της. Η Λάκι μεγάλωνε κάτω από το άγρυπνο μάτι της Κόρα, της θείας της που θέλει μόνο το καλό για τη μικρή της ανιψιά αλλά δεν ξέρει πως να της το προσφέρει. Η Λάκι, αναγκάζεται λοιπόν να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή. Όμως εκεί θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο και το αποτέλεσμα θα είναι η ζωή της να αλλάξει δραματικά.

Ο Μεγάλος Δικτάτωρ (The Great Dictator) 

Κωμική, πολιτική, 124΄

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν

Πρωταγωνιστούν: Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρ, Τζακ Όκι

Ένας τραυματισμένος στρατιώτης χάνει τη μνήμη του τις τελευταίες μέρες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν προσπαθεί να επιστρέψει στην προηγούμενη ζωή του ως κουρέας, διαπιστώνει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά στη χώρα του, η οποία βρίσκεται υπό την εξουσία του αντισημίτη και φιλοπόλεμου Χίνκελ. Η ομοιότητα του κουρέα με τον Χίνκελ θα τον βάλει σε περιπέτειες, αλλά θα του δώσει και τη δυνατότητα να προσπαθήσει να αλλάξει τον ρου της ιστορίας.