Το ντοκιμαντέρ «Finding Strong», μέσα από την διεισδυτική ματιά του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη Brian Vernor, αποκαλύπτει την πραγματική «δύναμη» του τρεξίματος και τον τεράστιο αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια τόσο απλή πράξη στις ζωές των ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ που μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο -Τζιμπουτί, ΗΠΑ, Φινλανδία, Βραζιλία, Ιαπωνία- φέρνοντας στο «φως» εμπνευσμένες ιστορίες «δρομέων». Αλλά πάνω απ’ όλα, μας υπενθυμίζει ότι άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλο, έχουν τελικά πολύ περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές.

Το «Finding Strong» είναι μια συγκλονιστική συμπαραγωγή της Saucony, κορυφαίας εταιρείας running shoes στον κόσμο, και του έγκυρου περιοδικού Runner’s World, που θα σας ταξιδέψει στον συναρπαστικό κόσμο του τρεξίματος.

Ένας διάσημος μαραθωνοδρόμος από την Βραζιλία μιλάει για τις δυσάρεστες και ευχάριστες «εκπλήξεις» της ζωής, μικρά κορίτσια στο Τζιμπουτί καταφέρνουν να αλλάξουν τον τρόπο που τις βλέπει μια ολόκληρη κοινωνία, στρατιώτες της Ιαπωνικής Εθνοφρουράς συμμετέχουν σ’ έναν συγκλονιστικό αγώνα-θεσμό με φόντο το μαγευτικό βουνό Φίτζι, μια ολόκληρη χώρα «βρίσκει» την ταυτότητά της μέσα από τη συλλογική συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, ένας νέος Αμερικανός χάνει την όρασή του, όχι όμως και τη θέλησή του για τη ζωή. Κοινός παρονομαστής στις ζωές τους: το τρέξιμο.

Το «Finding Strong», αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο αυτό που αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων της Saucony: Ότι το τρέξιμο είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια γραμμή τερματισμού, μετάλλια ή ρεκόρ. Είναι η δύναμη του ανθρώπινου νου, βάζοντας διαδοχικά το ένα πόδι μετά το άλλο στο έδαφος, προσπερνώντας έτσι κάθε πρόκληση.

Το ντοκιμαντέρ «Finding Strong» διάρκειας 22 λεπτών θα προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο πλαίσιο της έκθεσης Athens Marathon Expo 2014, στο γήπεδο του ΤαεΚβοΝτο στο Φάληρο, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και Σάββατο 8 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με προβολή κάθε μία ώρα.

Δείτε το trailer της ταινίας…