Μια πλούσια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινάει σήμερα, κλείνοντας τον Ιούλιο με μια μεγάλη γκάμα ταινιών για όλους.

Η κωμωδία κυριαρχεί στις πρεμιέρες σήμερα στη μεγάλη οθόνη, προσφέροντας άφθονο γέλιο μέσα από τις αστείες καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πρωταγωνιστές τους.

Μια Νύχτα Μαγική (Chambre 212- On a Magical Night)

Γαλλική κομεντί, 90′

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ονορέ

Πρωταγωνιστούν: Κιάρα Μαστρογιάνι, Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμέν Μπιολέ, Καμίγ Κοτέν

Μετά από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη για αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν.

Miss Απειθαρχία (Misbehaviour)

Αγγλική δραματική, 106′

Σκηνοθεσία: Φιλίπα Λόουθορπ

Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Κίλι Χοζ, Φίλις Λόγκαν, Λέσλι Μάνβιλ, Ρις Ίφανς , Γκρεγκ Κινίαρ

1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να καταρρέει.

Επικίνδυνη Ομορφιά (AVA)

Αμερικάνικη δράσης, 96′

Σκηνοθεσία: Tate Taylor

Πρωταγωνιστούν: Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell, Common, Geena Davis

Η Άβα, πρώην εξαρτημένη, είναι πλέον μία αδίστακτη γυναίκα- δολοφόνος. Αν και στην δουλειά της είναι απίστευτα αποτελεσματική συνεχώς παραβιάζει τα πρωτόκολλα με αποτέλεσμα να εξοργίζει τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης στην οποία ανήκει. Πλέον έχει γίνει η ίδια στόχος και πρέπει να ξεφύγει από τους πρώην εργοδότες της.

Όχι Άλλο Καλοκαίρι (Odio l’estate)

Ιταλική κωμωδία, 100′

Σκηνοθεσία: Massimo Venier

Πρωταγωνιστούν: Aldo Baglio, Giacomo Poretti, Giovanni Storti

Τρεις οικογένειες απο διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες νοικιάζουν κατά λάθος το ίδιο σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Ακούγεται σαν μια συνταγή για καταστροφή αλλά η ζωή βρίσκει πάντα τρόπο να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Οι οικογένειες θα έρθουν πιο κοντά και θα πάρουν μαθήματα ζωής απο αυτή τους τη συμβίωση.

Ένα Τέλειο Σχέδιο (El Plan)

Ισπανική μαύρη κωμωδία, 80′

Σκηνοθεσία: Κάρλος Πόλο Μενάργκεζ

Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Ραούλ Αρέβαλο, Τσέμα Ντελ Μπάρκο

Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα στις 9 το πρωί, έχουν κανονίσει να συναντηθούν για να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση. Όταν επιτέλους βρεθούν όλοι μαζί, ένα απρόσμενο γεγονός τους σταματά. Καθώς ψάχνουν τρόπο για να φύγουν, μπαίνουν σε άβολες συζητήσεις που φέρνουν στο φως απρόσμενες αποκαλύψεις. Η φιλία των τριών αρχίζει να κλονίζεται.

Ληστεία αλά… Ιταλικά (The Italian Job)

Αμερικάνικο αστυνομικό θρίλερ, 99′

Σκηνοθεσία: Πίτερ Κόλινσον

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ, Μπένι Χιλ

Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ! Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ και Μπένι Χιλ ενώνουν τις δυνάμεις τους στη γεμάτη από δράση ταινία του Πίτερ Κόλινσον, που έκανε διάσημο το Mini Cooper.

Το Κλουβί με τις Τρελές

Γαλλική κωμωμδία, 91′

Σκηνοθεσία: Edouard Molinaro

Πρωταγωνιστούν: Ugo Tognazzi και Michel Serrault

Ο Renato (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ιδιοκτήτης του καμπαρέ La Cage aux Folles στο Saint-Tropez, το οποίο ειδικεύεται στα drag shows. Παράλληλα διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Albin (Μισέλ Σερό), ο οποίος είναι βασικός συντελεστής και «σταρ» του κλαμπ.

Όταν ο γιος του ζευγαριού Laurent ερωτεύεται και θέλει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας, αποφασίζουν να τον στηρίξουν και να παραστήσουν το straight ζευγάρι (ο Τονιάτσι τον αρρενωπό σύζυγο και ο Σερό την τρυφερή μαμά) ώστε να βοηθήσουν τον Laurent να επιτύχει τον σκοπό του. Έτσι έρχονται σε επαφή με τους γονείς της υποψήφιας νύφης και μια απίστευτη σειρά ξεκαρδιστικών γεγονότων ξεκινά.