Στη μεγάλη οθόνη είναι πιθανό να δούμε σύντομα την ιστορία δύο αγοριών οι οποίοι σε ηλικία 12 χρονών ξεκίνησαν να γυρίζουν την πιστή αντιγραφή ενός κλασικού φιλμ: του «Ιντιάνα Τζόουνς και των Κυνηγών της Χαμένης Κιβωτού»!

Με λίγα λόγια, θα δημιουργηθεί μια ταινία γύρω από τα γυρίσματα μιας άλλης ταινίας, που ήταν σχεδόν ακριβής αντιγραφή μιας τρίτης ταινίας!

Η ιστορία των Eric Zala και Chris Strompolos, ξεκινά το 1981 όποτε και παρακολούθησαν τη διάσημη περιπέτεια του Ιντιάνα Τζόουνς σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλπεργκ. Ο θαυμασμός τους ήταν τέτοιος, ώστε να πάρουν την απόφαση να δημιουργήσουν και οι ίδιοι το φιλμ αυτό.

Σε ηλικία 12 χρονών, και με μηδενικό προϋπολογισμό ξεκίνησαν το φιλόδοξο εγχείρημά τους. Μετά από χρόνια γυρισμάτων σε αυλές και γκαράζ σπιτιών και χρήση αυτοσχέδιων ειδικών εφέ, η προσαρμογή ολοκληρώθηκε το 1989!

Πρόκειται για ένα ριμέικ «shot-for-shot», δηλαδή σχεδόν πανομοιότυπο με την αρχική ταινία, χωρίς προσαρμογή στο σενάριο.

Μετά την πρεμιέρα της ταινίας όταν οι δύο νεαροί ήταν 18 ετών, το φιλμ αφέθηκε να σκονίζεται σε ένα ράφι. Αυτό κράτησε μέχρι το φιλμ να πέσει στα χέρια του παραγωγού Eli Roth, ο οποίος αναγνώρισε τις αρετές του και από αυτόν ξεκίνησε η διάδοσή του.

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, η ταινία έφτασε να χαρακτηριστεί σαν την καλύτερη που έχει γυριστεί ποτέ από φαν! Η δημοφιλία που γνώρισε ήταν τέτοια, ώστε ο Alan Eisenstock να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο για τα γυρίσματα του «Raiders of the Lost Ark: The Adaptation», όπως είναι ο «επίσημος τίτλος.

Πίσω από τη νέα ταινία θα βρίσκεται ο Jeremy Coon, ο οποίος αγόρασε τα δικαιώματα. Ωστόσο, πρέπει προηγουμένως να εξασφαλίσει την άδεια των Στίβεν Σπίλπεργκ και Τζορτζ Λούκας, των δημιουργών πίσω από τον αυθεντικό Ιντιάνα Τζόουνς.