Στις 4 Ιανουαρίου έκανε πρεμιέρα η πολυσυζητημένη μίνι σειρά του Netflix για το πολυθρύλητο βαμπίρ του 1897 από την Τρανσιλβανία.

Ο θρύλος του αιμοδιψή κόμη απλώνεται σε τρία 90λεπτα επεισόδια, εμπλουτισμένος με νέες ιστορίες που αφηγούνται τα ακραία εγκλήματά του.

Η σειρά είναι του μοναδικού διδύμου του «Σέρλοκ», Μαρκ Γκέιτις και Στίβεν Μόφατ, και είναι πραγματικά απολαυστική σε όλα της. Εκεί που θα ήταν δηλαδή πάλι μία από τα ίδια, μιας και η ιστορία του Δράκουλα παραείναι γνώριμη για να τη δεις με ενθουσιασμό.

Οι Γκέιτις και Μόφατ κάνουν όμως ξανά τη διαφορά, παραδίδοντας ένα εξαίσιο δείγμα τρόμου και χιούμορ, σαρκασμού και ρυθμού.

Γιατί ναι μεν πατάνε πάνω στον μύθο του κόμη εκεί στα βάθη της Τρανσιλβανίας, τον διανθίζουν ωστόσο με πράγματα που δεν περιμένεις να δεις σε μια βαμπιρική μυθολογία.

Εξαιρετικός είναι και ο Κλέις Μπανγκ στον ρόλο του διαχρονικού βαμπίρ, ισορροπώντας ανάμεσα στο χαριτωμένο και το τρομακτικό, το φρικώδες και το σαγηνευτικό.

Το Netflix έκανε την έκπληξη στην αρχή της χρονιάς με μια σειρά που ξαναλέει μια παλιά ιστορία με έναν εντελώς νέο και συναρπαστικό τρόπο…