Ταινίες για όλα τα γούστα επιφυλάσσει η εβδομάδα των Χριστουγέννων για το κοινό. Στις κινηματογραφικές αίθουσες κάνει η φιλόδοξη ελληνική ταινία, «Ευτυχία» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και αφορά στη ζωή της σπουδαίας Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Οι φαν του Star Wars θα παρακολουθήσουν το τελευταίο κεφάλαιο της νέας τριλογίας, ενώ για τους μικρούς φίλους κάνει πρεμιέρα η ταινία «Playmobil».

STAR WARS: Skywalker Η Άνοδος

Επιστ. Φαντασίας 155’

Σκηνοθεσία: Τζ. Τζ. Εϊμπραμς

Πρωταγωνιστούν: Κάρι Φίσερ, Μαρκ Χάμιλ, Ανταμ Ντράιβερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Τζον Μπογιέγκα, Οσκαρ Αϊζακ

Η ιστορία μιας ολόκληρης γενιάς φτάνει στο τέλος της. Η Lucasfilm και ο σκηνοθέτης J.J. Abrams ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πάρουν τους θεατές σε ένα επικό ταξίδι σε έναν γαλαξία που βρίσκεται πολύ μακριά με το Star Wars: Skywalker Η Άνοδος, το καθηλωτικό συμπέρασμα του πρωτοποριακού έπους Skywalker, όπου θα γεννηθούν νέοι θρύλοι και η τελική μάχη για την ελευθερία ακόμα δεν έχει αρχίσει.

Ευτυχία

120’

Σκηνοθεσία: Αγγελος Φραντζής

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γκουλιώνη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης

Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες. Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται  ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Playmobil: Η Ταινία (Playmobil: The Movie)

Παιδική 99’

Σκηνοθεσία: Λίνο ΝτιΣάλβο

Οταν ο μικρότερος αδελφός του Τσάρλι εξαφανίζεται απροσδόκητα στο μαγευτικό, κινούμενο σύμπαν του Playmobil, η Μάρλα καταβάλει όλες της τις προσπάθειες για να επιστρέψει σπίτι. Ενώ ξεκινάει το φανταστικό της ταξίδι στους εντυπωσιακούς νέους κόσμους, η Μάρλα συνεργάζεται με μερικούς απίθανους και ηρωικούς νέους φίλους: τον ομαλό οδηγό τροχόσπιτων Ντελ, τον αστείρευτο και χαρισματικό μυστικό πράκτορα Ρεξ Ντάσερ, ένα ολόψυχο ρομπότ, μία νεράιδα και πολλούς άλλους.

Μετά το Γάμο (After the Wedding)

122’

Σκηνοθεσία: Μπαρτ Φρόιντλιχ

Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μπίλι Κρούνταπ

Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Το Εγχειρίδιο του Κακού (The Field Guide To Evil)

Τρόμου 117’

Σκηνοθεσία: Γιάννης Βεσλεμές, Πίτερ Στρίκλαντ, Ανιέσκα Σμοζίνσκα, Ασίμ Αχλουάλα, Καν Εβρενολ, Σεβερίν Φιαλά, Βερόνικα Φραντς, Κατρίν Γκέμπε, Κάλβιν Ρίντερ

Οκτώ νέοι σκηνοθέτες από την Ευρώπη και την Αμερική, εραστές του είδους της ταινίας τρόμου, συνθέτουν σκηνές από τους δικούς τους τοπικούς θρύλους και παραμύθια που τους κράτησαν άγρυπνους τα βράδια. Μια φαντασμαγορική εξερεύνηση του μύθου και της λαϊκής παράδοσης, με ιστορίες εμπνευσμένες από τη σκοτεινή λαογραφία οχτώ διαφορετικών χωρών, μεταξύ των οποίον και η Ελλάδα.

Φάννυ και Αλέξανδρος (Fanny och Alexander)

Αυτοβιογραφική 188’

Σκηνοθεσία: Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν: Περνίλα Αλγουιν, Μπέρτιλ Γκιούβε, Γιαν Μάλσμο, Μπόργιε Αλχστεντ

Η Φάννυ και ο Αλέξανδρος, παιδιά μιας οικογένειας θεατρίνων, μεγαλώνουν ευτυχισμένα μέχρι το θάνατο του πατέρα τους και το γάμο της μητέρας τους μ’ έναν αυταρχικό ιερωμένο. Η αυστηρή, πουριτανική διαπαιδαγώγησή του θα προκαλέσει την αντίδραση του Αλέξανδρου.