Με το Όσκαρ καλύτερου Α’ γυναικείου ρόλου έφυγε από την τελετή απονομή των Όσκαρ 2019 η ηθοποιός Ολίβια Κόλμαν και η ταινία «The Favourite», του Γιώργου Λάνθιμου, στην οποία η Κόλμαν υποδύεται τη βασίλισσα Άννα.

Αφήνοντας πίσω της εξαιρετικές ηθοποιούς, όπως η Γκλέν Γκλόουζ, η Κόλμαν διακρίθηκε για την ερμηνεία της και τιμήθηκε με το χρυσό αγαλματίδιο.

Μόλις ανακοινώθηκε το όνομά της, η Κόλμαν αποσβολωμένη ξέσπασε σε κλάματα και χάθηκε στην αγκαλιά των συμπρωταγωνιστών της. Να τη συγχαρεί έσπευσε και ο Γιώργος Λάνθιμος, συγκινημένος και ο ίδιος, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η ταινία «The Favourite» έφτασε στην τελετή απονομής των Όσκαρ με δέκα υποψηφιότητες, κι έχοντας σαρώσει στα Bafta.

Ο Λάνθιμος καταπιάνεται στην ταινία με την ιστορία της βασίλισσας Άννας, μίας αμφιλεγόμενη ως προς την προσωπική της ζωή βασίλισσα, αλλά ισχυρής ως προς τη βασιλεία της, αφού στα χρόνια της κατάφερε να πετύχει την ένωση της Αγγλίας με τη Σκωτία. Η ιστορία της είναι πράγματι συναρπαστική και τα έχει όλα: πόνο, δυστυχία, απογοήτευση, πάθος, έρωτα, δολοπλοκίες, έντονο παρασκήνιο πίσω από τους τοίχους του Παλατιού κι ένα μυστήριο γύρω από τις ερωτικές της προτιμήσεις, που παραμένει άλυτο και την κυνηγά ακόμη, αιώνες μετά το θάνατό της.

Το παλάτι, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της ταινίας -περίπου το 85%- είναι χτισμένο το 1611. Πρόκειται για το μαγικό κάστρο Hatfield House στο Hertfordshire, 34 χλμ. βόρεια του Λονδίνου, στην Αγγλία. Χτισμένο από τον Robert Cecil, τον πρώτο Κόμη του Salisbury, γιο του Λόρδου Burghley- επικεφαλής υπουργού της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’, αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της εποχής των Ιακωβίνων και ανήκει στην οικογένεια Cecil για 400 χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι τιμήθηκαν με τα φετινά Όσκαρ εδώ.