«Caught in Flight» λέγεται η ταινία με θέμα τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από το τραγικό θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει στην Κροατία και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρεθεί η γνωστή ηθοποιός Ναόμι Γουότς. Η Κροατία θα «υποδυθεί» στην ταινία τέσσερις διαφορετικές χώρες, τη Γαλλία, την Αυστραλία, τη Βρετανία και τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Το Κροατικό Εθνικό Θέατρο, όπου χθες έγιναν γυρίσματα, για τις ανάγκες του έργου θα είναι η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου. Το κινηματογραφικό συνεργείο της ταινίας αναμένεται στη συνέχεια να μεταβεί στην παραθαλάσσια πόλη της Κροατίας, Οπάτια.

Την ταινία «Caught in Flight» σκηνοθετεί ο Γερμανός, Όλιβερ Χιρσμπίγκελ και την παραγωγή έχει αναλάβει η Ecosse Films από το Λονδίνο σε συνεργασία με την κροατική εταιρία «MP-filmska produkcija».

Για τα γυρίσματα της ταινίας έχουν επιστρατευθεί 130 Κροάτες εργαζόμενοι στο χώρο της κινηματογραφίας, για τους οποίους ο παραγωγός Ρόμπερτ Μπερνστάιν ικανοποιημένος από την όλη οργάνωση, είπε ότι είναι πολλοί γρήγοροι και επαγγελματίες

Το Κροατικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων ανέφερε ότι η βρετανική εταιρία παραγωγής επέλεξε την Κροατία τόσο λόγω των εξαιρετικών τοπίων, όσο και των μέτρων ενθάρρυνσης των επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή, δηλαδή επιστροφή των πόρων που επενδύουν οι ξένοι επενδυτές σε ποσοστό 20%, κάτι που ισχύει από φέτος, αλλά και λόγω του επαγγελματισμού των εργαζομένων στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο προϋπολογισμός των Βρετανών παραγωγών για τα γυρίσματα στην Κροατία είναι 4 εκ. κροατικές κορώνες και της συνολικής παραγωγής υπερβαίνει τα 10 εκ. δολάρια.

Το κινηματογραφικό συνεργείο επισκέφθηκαν ο υπουργός Εμπορίου Γκόρνταν Μάρας και διευθυντής του HAVC, Χρβόγιε Χρίμπαρ. Ο Μάρας τόνισε ότι τέτοιου είδους άμεσες ξένες επενδύσεις προσφέρουν δωρεάν διαφήμιση για την προσέλκυση τουριστών στην Κροατία.

Εκτός από τη διάσημη ηθοποιό Ναόμι Γουότς πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία έχει ο Ναβίν Άντριους, ο οποίος υποδύεται τον πακιστανικής καταγωγής καρδιοχειρουργό, Hasnat Khan που συνδεόταν ερωτικά με τη λαίδη Νταϊάνα.