Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, προχώρησε στη δημιουργία γενικού προγράμματος εθελοντισμού το οποίο αφορά στην απασχόληση εθελοντικού προσωπικού για τις δύο κύριες διοργανώσεις του οργανισμού, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που διεξάγεται κυρίως τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που διεξάγεται τον Μάρτιο.

«Το γενικό πρόγραμμα εθελοντισμού ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια δημιουργώντας τελικά μία μεγάλη “δεξαμενή” ατόμων, παλιών και νέων εθελοντών οι οποίοι με γνώμονα την αγάπη τους για τον κινηματογράφο και την επιθυμία τους να βοηθήσουν ουσιαστικά στη διοργάνωση αυτής της μεγάλης γιορτής της πόλης, βοηθούν εθελοντικά ως υποστηρικτικό προσωπικό κατά τη διάρκεια των δύο Φεστιβάλ. Ο όγκος των αιτήσεων που αξιολογούνται ετησίως είναι σαφέστατα πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που μπορούμε να απασχολήσουμε ανά διοργάνωση. Η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση του προγράμματος αποτελεί ένδειξη ότι το πρόγραμμα “λειτουργεί” και εξακολουθεί να συναρπάζει», αναφέρει το Φεστιβάλ σε ανακοίνωσή του.

«Ο εθελοντισμός, αποτελεί για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βασικό τομέα δράσης και υποστηρίζεται ποικιλοτρόπως. Αναζητούμε διαρκώς νέους τρόπους εποικοδομητικής συνεργασίας με τους εθελοντές μας σε μία συνεχή αναζήτηση με ματιά στραμμένη στην έβδομη τέχνη. To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέσω του εθελοντισμού, πέρα από μία κίνηση ελεύθερης βούλησης για προσφορά υπηρεσιών, επιδιώκει να προβάλλει ότι είναι δράση με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, δυναμική διαδικασία προσφοράς, μάθησης, ευθύνης και ανάπτυξης και τελικά μία καθ’ όλα συναρπαστική εμπειρία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε εδώ πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής.