«Ο Τσίου ξεπέρασε κι εμάς. Είναι φαινόμενο, δεν είναι πια μια ταινία». Τι είναι όμως ο Τσίου; Ο Μάκης Παπαδημητράτος, ο δημιουργός του Τσίου, δίνει την απάντηση. «Είναι μια ιστορία πόλης. Μια ιστορία με ουσίες, μια ιστορία αναζήτησης. Όλα μαζί κατάφεραν και έφτιαξαν μια ταινία που επέζησε στο χρόνο». Ο Μάκης Παπαδημητράτος υποδέχτηκε το Newsbeast στο θέατρο Βοτανικός (Ιερά Οδός 72 και Σπύρου Πάτση). Κάτσαμε στο δωμάτιο του Νώντα, του ήρωα που υποδύεται ο ίδιος, και μιλήσαμε για μια από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, που πλέον έγινε και θεατρικό. Ένα φιλμ, με χαμηλό μπάτζετ, που λατρεύτηκε. Δεν αγαπήθηκε, απλά.

«Υπήρχε η σκέψη μήπως γίνει μια μικρή αλλαγή στο έργο για να το φέρουμε στο σήμερα αλλά αν ένα έργο έχει να πει κάτι, έχει να το πει και 18 χρόνια μετά. Αν αλλάζαμε κάτι, θα αδικούσαμε το ίδιο το έργο», σημειώνει ο Μάκης, λίγο πριν ανέβει με την υπόλοιπη ομάδα στη σκηνή και παίξουν μια πολύ ζωντανή παράσταση, με έντονους και γρήγορους ρυθμούς. Η έξυπνη σκηνογραφική πρόταση να υπάρχουν συγχρόνως όλοι οι χώροι που εξελίσσεται η δράση, δίνουν στη θρυλική ταινία μια διαφορετική διάσταση. Τη στιγμή που οι φανατικοί οπαδοί θυμούνται πώς θα εξελιχθεί η ιστορία και τι θα ακολουθήσει, όλοι οι χαρακτήρες συστήνονται στους νεότερους θεατές. «Περιμέναμε πως θα έρθουν οι fans και διαπιστώσαμε πως, περίπου, οι μισοί δεν έχουν δει την ταινία. Μας δίνουν συγχαρητήρια και μετά την παράσταση, πάνε και τη βλέπουν».

Ο Βίκτωρας Μοντζέλλι συνάντησε τον θρυλικό «Νώντα» και μίλησαν για το μεγάλο reunion πάρτι επί σκηνής

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, μιλάει για το μεγάλο reunion πάρτι επί σκηνής. Τοποθετείται πάνω στον αστικό μύθο που θέλει την ταινία να γυρίστηκε το 2005 με μόλις 5.000 ευρώ. Απαντάει για το αν έχει κλείσει ο κύκλος του Τσίου ή αν θα δούμε κάποια στιγμή τον Τσίου 2.

Η συνέντευξη του Μάκη Παπαδημητράτου στο Newsbeast

Έξτρα παραστάσεις έως και τις 23/7 με γενική είσοδο 15 ευρώ

Η παράσταση πήρε παράταση, με γενική είσοδο 15 ευρώ, και οι ήρωες του Μάκη Παπαδημητράτου θα ανεβαίνουν στο σανίδι του Βοτανικού έως την Κυριακή 23 Ιουλίου. Κάπου στις 21:00, μετά τον ήχο του τρίτου κουδουνιού, ξεκινάει η βόλτα του Τσίου στην Αθήνα.

Σκηνή από την παράσταση Τσίου