Ο Τομ Κρουζ είναι ένας από τους πιο θαρραλέους ηθοποιούς και έχει επιλέξει να γυρίζει ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών του και να μην χρησιμοποιεί κασκαντέρ.

Με αφορμή τα stunts που χρειάστηκε να κάνει στο νέο κεφάλαιο του franchise «Mission Imposible», ο αστέρας του Χόλιγουντ αναφέρθηκε σε δύο σκηνές κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του για την προώθηση της ταινίας. Επιπλέον, άνοιξε ένα… παράθυρο στα παρασκήνιο του πώς γυρίστηκε μια από αυτές.

Ως υπερκατάσκοπος Ethan Hunt, κρεμάστηκε από το ψηλότερο κτήριο του κόσμου, «κόλλησε» στο εξωτερικό ενός αεροπλάνου κατά την απογείωση και πραγματοποίησε μια στρατιωτικού επιπέδου πτώση με αλεξίπτωτο σε μεγάλο ύψος και χαμηλό άνοιγμα (HALO) τουλάχιστον 100 φορές.

Μιλώντας για το «Mission Impossible: Dead Reckoning Part One», ο Κρουζ ανέφερε πως ναι μεν νιώθει φόβο όταν γυρίζει μόνος του επικίνδυνες σκηνές, αλλά από την άλλη αυτός ο φόβος δεν τον επηρεάζει.

Στην ταινία, ο Τομ Κρουζ οδηγεί μια μηχανή μεγάλου κυβισμού από έναν γκρεμό προτού πηδήξει κι έπειτα αναφέρθηκε στο Speed Flying, «που είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα αθλήματα στον κόσμο και χρειάζεται πολλή δουλειά για να καταγραφεί σε φιλμ», δήλωσε.

Σε βίντεο που «πόσταρε» στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει σκηνές όπου χρησιμοποιήθηκε το Speed Flying και το πόσο επικίνδυνο, αλλά και θεαματικό είναι να κινείται κανείς με ιλιγγιώδη ταχύτητα ανάμεσα σε βουνά.

«Απλώς κοιτούσα το στόχαστρο στην οθόνη και περίμενα να δω μπλε – το μπλε ήταν το χρώμα του αλεξίπτωτου του», είπε ο Κρίστοφερ ΜακΚουόρι, ο σκηνοθέτης της ταινίας. «Μόλις είδα μπλε, απλώς φρόντιζα ότι ήταν τετράγωνο, γιατί αν δεν ήταν τετράγωνο, σήμαινε ότι υπήρχε δυσλειτουργία. Και δεν θα υπήρχε επιστροφή μετά από αυτό».

Ο Τομ Κρουζ έβαλε τον σκηνοθέτη του να βιώσει την εμπειρία του φόβου έξι φορές για να αποτυπώσει το stunt από όλες τις απαραίτητες γωνίες, κάτι που φαίνεται ακόμα πιο θεαματικό στην τελική ταινία από ό,τι υποδηλώνει το υλικό που έχουμε από τα γυρίσματα. Το «Mission Impossible: Dead Reckoning Part One» θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους παγκοσμίως από τις 12 Ιουλίου.