Η Σουηδία με την Λορίν, το βράδυ του Σαββάτου αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της φετινής Eurovision. Ωστόσο, μετά τη νίκη της ξέσπασε σάλος καθώς έκαναν την εμφάνισή τους ορισμένοι που κατηγορούν την τραγουδίστρια για λογοκλοπή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και σε ρεπορτάζ της εκπομπής Live News το νικητήριο τραγούδι της Σουηδίας στη Eurovision κατηγορείται πως μοιάζει με άλλα τρία κομμάτια.

Η εισαγωγή του νικητήριου τραγουδιού της Eurovision και η μελωδία του τραγουδιού με τίτλο «Σκέτος εγώ» της Γεωργίας Νταγάκη που κυκλοφόρησε το 2012 μέσω γερμανικής εταιρείας παραγωγής έχουν αρκετά κοινά.

«Συγχαρητήρια στη Σουηδία και στην Λορίν για τη νίκη του στην Eurovision. Μου δίνει μεγάλη χαρά που το δικό τους τραγούδι σας θύμισε το δικό μου ‘’Σκέτος εγώ’’ και που τελικά ήταν και αυτό που ξεχώρισε στον διαγωνισμό» ανέφερε η ερμηνεύτρια, Γεωργία Νταγάκη.

Ίδια μελωδία με ουκρανικό τραγούδι

Ένα ακόμα τραγούδι το οποίο φαίνεται πως έχει κοινά στοιχεία με αυτό της Λορίν είναι και ένα της Ουκρανής τραγουδίστριας Μίκα Νιούτον. Η Ουκρανή τραγουδίστρια που είχε λάβει και αυτή μέρος στον διαγωνισμό το 2011, έλαβε δεκάδες μηνύματα από θαυμαστές της όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι που θα διαγωνιζόταν η Λορίν και η ίδια απάντησε.

«Τι μπορώ να πω παιδιά; Χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ιδέα με τη δική μου το 2011. Ειλικρινά αν την ενέπνευσα και αποφάσισε να πάει με την ίδια σχεδόν εμφάνιση με τη δική μου, τότε καλή τύχη» είπε η τραγουδίστρια.

Τα σχόλια αποδοκιμασίας

Σε σχόλια κάτω από το τραγούδι της Μίκα Νιούτον μετά από τη νίκη της Σουηδίας, η Λορίν αποδοκιμάστηκε έντονα.

«Το άκουσα χθες το βράδυ στη Εurovision, ήταν καλό», «Μου φαίνεται ‘’καλό’’ να κερδίζεις τη Eurovision τόσο εύκολα με ένα τραγούδι που έχει κάνει ήδη επιτυχία», «Συγχαρητήρια Μίκα Νιούτον, κέρδισες τη Eurovision 2023. Η Λορίν και όλο το σύστημα θα έπρεπε να ντρέπονται».

Άλλοι εντόπισαν μεγάλη ομοιότητα του τραγουδιού της Σουηδίας μέχρι και στην τεράστια επιτυχία των ΑΒΒΑ «The winner takes it all».

Η Λορίν πάντως μετά από τη μεγάλη της νίκη, απαντάει πως δεν έχει χρόνο για χάσιμο για να απαντήσει σε τέτοιου είδους σχόλια.