Το Netflix κυκλοφόρησε τη σειρά «Queen Cleopatra», ωστόσο το κοινό όχι μόνο δεν είδε με… καλό μάτι το εγχείρημα, αλλά ετοιμάζει και μηνύσεις κατά της πλατφόρμας!

Ο λόγος που οι χρήστες και οι Αιγυπτιακές Αρχές συγκεκριμένα, έγιναν έξαλλοι, ήταν η επιλογή της ηθοποιού Adele James, η οποία είναι μαύρη κάτι το οποίο φυσικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα μιας και η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα, με καταγωγή από τους Πτολεμαίους.

Όπως αναφέρει και η New York Post, τα σχόλια των τηλεθεατών έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το Netfix, το οποίο απενεργοποίησε τα σχόλια στο νέο τρέιλερ της σειράς από τις αντιδράσεις.

Μάλιστα, η Αίγυπτος… βράζει με τον Αιγυπτιολόγο και πρώην Υπουργό Αρχαιοτήτων, Zahi Hawass, να αναφέρει με ξεκάθαρο τρόπο πως η Κλεοπάτρα δεν ήταν ποτέ μαύρη και το Netflix. «Το κάνουν για να προβοκάρουν και να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, πως οι Αιγύπτιοι είναι μαύροι».

Την ίδια ώρα, ο Mahmoud al-Semary προχώρησε σε μήνυση κατά της πλατφόρμας με την κατηγορία πως διαστρεβλώνει την ιστορία της Αιγύπτου, ζητώντας την ακύρωση προβολής της σειράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως έχει ξεκινήσει διαδικτυακή αίτηση με τίτλτο «Cancel Netflix’s ‘Queen Cleopatra», στην ιστοσελίδα Change.org, η οποία είχε μαζέψει 85.000 υπογραφές…