«Η μουσική είναι παράδοση και η παράδοση η συνέχειά μας…». Η φράση αυτή ανήκει στον Άγγελο Ανδρέατο ο οποίος εμπνευσμένος από το συγγραφικό έργο του Κεφαλλονίτη ποιητή Ανδρέα Λασκαράτου αποφάσισε να το μελοποιήσει. Ο τραγουδιστής δημιούργησε το μουσικό έργο με τίτλο «Εις Τον Έρωτα», αφιερωμένο στην ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομιά των Επτανήσων.

Με νότες βγαλμένες από την παράδοση του Ιονίου, ο Άγγελος Ανδρεάτος έντυσε μουσικά το συγγραφικό έργο του ποιητή και «ενώθηκε» καλλιτεχνικά με ερμηνευτές και δημιουργούς όπως ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Βασίλης Λέκκας, ο Θέμης Ανδρεάδης, η Ειρήνη Τουμπάκη και οι Αδελφοί Καραβιώτη.

«Ένιωσα την ανάγκη να ανακαλύψω την ιστορία μου. Η κοινή Κεφαλλονίτικη καταγωγή μου με τον Ανδρέα Λασκαράτο και η αγάπη μου για αυτόν τον τόπο, ήταν το κλειδί να κάνω πράξη ένα μεγάλο μου όνειρο: Να μεταλαμπαδεύσω μέσα από την μουσική μου τον θησαυρό που κληρονομήσαμε, τα ποιήματά του. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμμετείχαν, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Για να προβλέψεις το μέλλον πρέπει να μελετήσεις το παρελθόν…» είπε ο Άγγελος Ανδρέατος για το νέο του επαγγελματικό εγχείρημα.

Τα τραγούδια του άλμπουμ «Εις τον έρωτα» ερμηνεύουν:

Άγγελος Ανδρεάτος – Σοβαρά Κάποια

Μπάμπης Τσέρτος – Το πολιτικό μεθύσι

Βασίλης Λέκκας – Γιατί τα τάλαρα τα λένε  τάλαρα

Ειρήνη Tουμπάκη – Η Άνοιξη

Αδελφοί Καραβιώτη – Εις τον έρωτα

Αδελφοί Καραβιώτη – Το Ληξούρι

Θέμης Ανδρεάδης – Συχαριάσματα είς γενέθλια γαϊδάρου