Λίγες μόλις ημέρες έχουν περάσει από την στιγμή που η πρώτη σεζόν της σειράς «Tulsa King» ολοκληρώθηκε από το Paramount+. Για πρώτη φορά, ο Σιλβέστερ Σταλόνε αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σειρά μέσω του «Tulsa King».

Στην Ελλάδα, όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα προς θέαση μέσα από την COSMOTE TV.

Ο Νεοϋορκέζος μαφιόζος Ντουάιτ «The General» Μανφρέντι (Σιλβέστερ Σταλόνε) αποφυλακίζεται μετά από 25 χρόνια, έχοντας εξοριστεί από το αφεντικό του στην Οκλαχόμα για να δημιουργήσει στην Τούλσα τη νέα του μπίζνα.

Συνειδητοποιώντας ότι η μαφιόζικη οικογένειά του δεν είναι πια με το μέρος του, αποφασίζει να φτιάξει τη δική του ομάδα «συνεργατών» με στόχο να δημιουργήσει μια νέα εγκληματική αυτοκρατορία.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Σεναριακά ο «θαυματουργός» Taylor Sheridan καταφέρνει λίγο να μας «παρουσιάσει» τον Σταλόνε μέσα από το επεισόδιο και κατά πόσο έχουν εκσυγχρονιστεί όλα, μαζί και οι σειρές, πράγμα που σημαίνει πως και ο 75χρονος χαρακτήρας μας πρέπει να αφομοιωθεί σε όλο αυτό. Μιας και αναφέραμε και την πραγματική του ηλικία που είναι ίδια και στην σειρά, μου αρέσει αρκετά που υπάρχουν αστείες στιγμές που πολλές φορές αυτοσαρκάζεται. Σε όλη την season η ιστορία δένει πολύ όμορφα χωρίς να χρειαστεί το μεγάλο hype στο τέλος κάθε επεισοδίου για να θες να δεις την συνέχεια.

Υποκριτικά για τον Σταλόνε δεν χρειάζεται να πω πολλά καθώς και η ίδια η σειρά είναι καθαρά πάνω του. Βέβαια αν κάποιος έλεγε πως ο Sly μπορεί να παίξει μόνο σε ταινίες δράσης χωρίς κάποιες ιδιαίτερες υποκριτικές απαιτήσεις, η σειρά Tulsa King θα τον διαψεύσει. Σίγουρα κρατά το στοιχείο που ξέρει καλά ο Σταλόνε αλλά στις δραματικές του σκηνές, και όχι μόνο, θα σας εκπλήξει. Βέβαια μην αδικήσω και όλους τους υπόλοιπους, η επιλογή του cast φαίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς όλοι τους έχουν τον χρόνο που χρειάζονται και τον εκμεταλλεύονται κατάλληλα.

Σκηνοθετικά η σειρά δεν έχει τρομερές απαιτήσεις αλλά οπτικά είναι πάρα πολύ καλό και όπου χρειάστηκε έδωσαν και το λίγο παραπάνω.

Η σειρά «Tulsa King» για κάποιο λόγο μου «χτύπησε» λίγο στην νοσταλγία λόγω βέβαια του Σταλόνε αλλά και όλης της παρουσίασης, καθώς μου θύμισε σειρές παλαιάς κοπής με ένα πιο σύγχρονο μοντέλο. Για μένα η σειρά είναι μία από τις εξαιρετικά ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς που μας πέρασε και χαίρομαι που θα υπάρξει και 2η season. Αν είστε fan του Sly εννοείται δεν χρειάζεται να σας πω εγώ αν θα την δείτε, αν πάλι όχι όμως θα σας την προτείνω σίγουρα ως μία σειρά που όχι μόνο δεν θα σας απογοητεύσει, αλλά θα μιλήσετε και στους φίλους σας για αυτήν. Μην ξεχάσουμε βέβαια πως και η μουσική επένδυση της σειράς είναι πολύ καλή!