Αρκετές σειρές που δεν είναι και πολύ γνωστές, αποδεικνύονται κάτι παραπάνω από τίμιες όπως μας ενημερώνει η ομάδα του Lordoftheseries.gr. Μία τέτοια σειρά είναι και το “Jerusalem” ισραηλινής παραγωγής που προβάλλεται από την COSMOTE TV.

Η ιστορία ακολουθεί τον Αμίρ που είναι ένας αστυνομικός στην κοσμοπολίτικη συνοικία της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ. Όταν δύο ιερές γιορτές στο μουσουλμανικό και το εβραϊκό ημερολόγιο πέσουν την ίδια μέρα, κάποιοι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την τέλεια συγκυρία και να πυροδοτήσουν έναν πόλεμο. Μαζί του θα είναι και η νέα αστυνομικός Σίρα που θα τον βοηθήσει ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά.

Με έναν Αμίρ που σχεδόν αναγκαστικά είναι διεφθαρμένος, με ένα χάος να επικρατεί και τα χειρότερα να έρχονται, μαζί με την Σίρα πρέπει να βρουν ποιο κινεί τα νήματα ώστε να πυροδοτήσει έναν πόλεμο, πριν είναι πολύ αργά.

Οι Ισραηλινοί είναι πολύ καλή στις τηλεοπτικές παραγωγές τους και αρκετά προσεγμένοι χωρίς τα πολλά εφέ και οπτικοακουστικά “κόλπα”. Μία από αυτές τις παραγωγές είναι και το “Jerusalem” που θίγει πολύ έξυπνα το χάος που επικρατεί σε αυτή την πόλη που ποτέ δεν θα βρει ησυχία και ειρήνη.

Σεναριακά πρόκειται για αστυνομική σειρά που δεν επικεντρώνεται τόσο σε κάποιον δολοφόνο, αλλά στην καθημερινότητα που ζουν οι αστυνομικοί της Ιερουσαλήμ ώστε να κυλούν όλα ομαλά. Με θρησκευτικά, πολιτικά αλλά και οικονομικά συμφέροντα, μία σπίθα αρκεί στην πάντα τεταμένη κατάσταση που επικρατεί, ώστε να ξεφύγουν τα πράγματα σε τραγικό βαθμό. Μέσα σε όλο αυτό προσθέτοντας και κάποιον που θα ήθελε να ξεκινήσει αυτή την σπίθα, καταφέρνει να βάλει και το μυστήριο.

Υποκριτικά έχοντας ένα σχετικά μεγάλο cast δεν απογοήτευσε κανείς, αλλά πρωταγωνιστές είναι κυρίως ο Amir που τον υποδύεται πολύ καλά ο Doron Ben-David και σε δεύτερο βαθμό η Sira που την υποδύεται εξίσου καλά η Rotem Sela.

Σκηνοθετικά βρισκόταν σε καλό επίπεδο και βοηθώντας αρκετά κάθε φορά σε ποιο σημείο της πόλης ή σε ποια κοινότητα βρισκόμαστε. Επίσης τα σοκάκια και ολόκληρη η ομορφιά της πόλης της Ιερουσαλήμ νομίζω κάποιες στιγμές μόνο φτάνουν.

Κλείνοντας και αν θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό και να ξεφύγετε λίγο από τις ευρωπαϊκές σειρές αλλά και κουλτούρες, η σειρά “Jerusalem” είναι η ιδανική. Εκτός από όσα βλέπουμε μέσα από τους πρωταγωνιστές, μας δίνει να καταλάβουμε και πολλά για τις διάφορες θρησκείες που μπορεί να υπάρχουν εκεί αλλά και σε τι πιστεύει η κάθε μία ή και ακόμη γιατί βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως αυτή η πόλη δεν ξέρουμε αν θα βρει ειρήνη ποτέ.

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, όπως τελειώνει φαίνεται πως θα υπάρχει και 2η season κάτι που ελπίζουμε καθώς αρκετά μέτωπα έμειναν ανοιχτά.