Η νυχτερινή σκηνή της πόλης συνεχώς ανανεώνεται. Νέα μπαρ δίνουν το παρών για να μυήσουν τους λάτρεις των βραδινών εξόδων σε νέες συνήθειες, την ώρα που παλαιότερα και πιο ιστορικά, θα έλεγε κανείς, διατηρούν με σεβασμό στην ιστορία τους, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία που τα έχουν κάνει διαχρονικά.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι κάποια από αυτά λειτουργούν με επιτυχία από τη δεκαετία του ’80, παραμένοντας μέχρι και σήμερα στην κορυφή των προτιμήσεων εκείνων που γνωρίζουν από αυθεντικά μπαρ.

Ιπποπόταμος

ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978- βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή κι απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Galaxy

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy- θα δώσετε ραντεβού με την παρέα και στην κυριολεξία θα ξεχειμωνιάσετε.

Au Revoir

Ζωντανός θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, το Au Revoir στην Πατησίων (νο136) είναι το παλιότερο bar της Αθήνας που λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος. Κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το προτιμούσε για ποτό μετά το θέατρο ή το σινεμά. Το ξύλινο στοιχείο κυριαρχεί στο χώρο με τους επενδυμένους τοίχους και τα φωτιστικά από ψάθα κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Σήμερα τα ηνία του bar έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, η οποία συνεχίζει με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου της πόλης. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.