Το Disney+ συνεχίζει να εμπλουτίζει το Marvel υλικό του και αυτήν την φορά το κάνει με μια πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα στη νέα του σειρά.

Η νέα ηρωίδα του MCU είναι εδώ και ακούει στο όνομα She Hulk. Η Jennifer Walters αλλά και το Alter ego της She-Hulk μας χαρίζουν μια νομική κωμωδία που λειτουργεί απρόσμενα καλά.

Η Jennifer είναι ξαδέρφη του Bruce Banner, γνωστού και ως Hulk, η ίδια έχει τελειώσει την νομική και προσπαθεί να κάνει τα πρώτα της βήματα ως δικηγόρος. Ένα ατύχημα όμως που θα έχει θα της κάνει την ζωή ακόμη δυσκολότερη καθώς θα της «δοθούν» οι υπερδυνάμεις του ξαδέρφου της. Η Jennifer ωστόσο είναι σαν μια καλύτερη εκδοχή του Bruce, μπορεί με ευκολία να ελέγξει τον θυμό της και το πότε αλλάζει στο alter ego της έτσι της δίνεται η δυνατότητα να παραμελήσει αυτό το κομμάτι της προσωπικότητας της και να συνεχίσει να ζει ως την απλή καθημερινή Jennifer.

Στο MCU όμως αν λάβεις δυνάμεις είσαι καταδικασμένος να γίνεις ήρωας ή κακός οπότε η Jen θα βρεθεί στην δύσκολη θέση του να αποδεχτεί την ταυτότητα της ως She-Hulk. Έτσι ξεκινά δουλειά σε μια νομική εταιρεία η οποία όμως την αναγκάζει να δουλεύει ως She-Hulk και να αναλαμβάνει υποθέσεις που αφορούν το «υπέρ ηρωικό δίκαιο». Η She-Hulk καλείται να δώσει πολλές τρελές μάχες εντός δικαστηρίου οι οποίες οδηγούν σε όμορφα και έξυπνα Cameos. Στο ενδιάμεσο η απειλή της σύγχρονης κουλτούρας καραδοκεί με την Jennifer να γίνεται στόχος και αναγκαστικά σιγά σιγά να πρέπει να γίνει η ηρωίδα που δεν ήθελε.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το She-Hulk: Attorney at Law μισήθηκε από συγκεκριμένο κοινό πολύ πριν καν κάνει την πρεμιέρα της, με αφορμή πως η Marvel σπρώχνει μια συγκεκριμένη ατζέντα με το συγκεκριμένο πρότζεκτ της. Με ένα αρκετα έξυπνο τρόπο το σενάριο της σειράς είχε την ευφυία αυτό να το κάνει όπλο της, σπάζοντας τον τέταρτο τοίχο και ασκώντας κριτική στις εξελίξεις της σειράς της αλλά και στο απαιτητικό κοινό η Marvel παρουσιάζει ένα από τα πιο διαφορετικά και έξυπνα πρότζεκτ της μέχρι στιγμής κατ εμέ. Η πλοκή από μόνη της δεν αποτελεί κάτι το συγκλονιστικό αντιθέτως είναι μια χαλαρή κωμωδία με έξυπνα κόλπα στην αφήγηση της και ακριβώς για αυτό θα έπρεπε να το δείτε.

Η ταλαντούχα Tatiana Maslany είναι ένας χαμαιλέοντας της υποκριτικής και για ακόμη μια φορά καταφέρνει να κουβαλήσει μια σειρά με την άρτια ερμηνεία της τόσο ως Jen όσο και ως She-Hulk κερδίζοντας εύκολα το κοινό τόσο ως δικηγόρος όσο και ως ηρωίδα. Στο μεταξύ η σειρά κάνει αρκετά καλή δουλειά στην ανάπτυξη της βάζοντας της αρκετά εμπόδια σε όλους τους τομείς της ζωής της από τα επαγγελματικά και τα ερωτικά της μέχρι τα υπέρ ηρωικά προβλήματα που προκύπτουν. Τα εφέ ίσως να είναι το μόνο δικαιολογημένο σημείο κατακραυγής της σειράς και σίγουρα θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη δουλειά, ας καταλάβουμε όμως ότι το να έχεις μια σχεδόν αποκλειστικά CGI πρωταγωνίστρια κοστίζει και όχι η She-Hulk δεν δείχνει τόσο άθλια ώστε να ξεσπάσει κίνημα μίσους γύρω από την σειρά της.

Το υπόλοιπο Cast δίνει στην σειρά αυτό που χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρώσει την ιστορία της με τα Cameos να δίνουν μια πολύ ξεχωριστή επιγευση στην σειρά. Η εμφάνιση του Daredevil ήταν σίγουρα κάτι που οι Fans περίμεναν με αγωνία εξ αρχής και η σειρά δεν απογοήτευσε καθόλου στο να παραδώσει τον ήρωα στο MCU δίνοντας του νέα στοιχεία αλλά και άλλα γνώριμα για τα οποία τον αγαπήσαμε. Σχεδόν σε κάθε επεισόδιο η Tatiana Maslany στο πλευρό της έχει έναν «νέο συμπρωταγωνιστή» και ως δια μαγείας καταφέρνει να ταιριάξει με όλους. Από τον Mark Ruffalo μέχρι τον Charlie Cox αλλά και την πιο εχθρική Jameela Jamil το δέσιμο στο Cast της σειράς σε κερδίζει.

Οι χαρακτήρες που εμφανίζονται στην σειρά είναι ακόμη μια τεράστια έκπληξη αλλά και ένα δυνατό όπλο για το She-Hulk. Με γνώριμους χαρακτήρες του MCU (Hulk,Wong, Abomination, Daredevil) αλλά και νέες προσωπικότητες (Titania, Frog-Man) να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε επεισόδιο η σειρά καταφέρνει να δίνει κάτι διαφορετικό καθώς εξελίσσεται, με τον καθένα τους να προσφέρει και κάτι για την εξέλιξη της Jen.

Το She-Hulk: Attorney at Law είναι μια σειρά που δεν είναι για όλους. Η σειρά σχολιάστηκε αυστηρά, άδικα τις περισσότερες φορές, ωστόσο καταφέρνει να αξιοποιήσει αυτόν τον αρνητισμο σε κάτι δημιουργικό, έξυπνο και πολλές φορές αστείο. Η Jen είναι απολαυστική και η Tatiana Maslany γεννημένη για αυτόν τον ρόλο αλλά και όποιον άλλον της δωθεί. Η Marvel συνεχίζει να δοκιμάζει ξεχωριστούς τρόπους αφήγησης και αυτό θα έπρεπε να επικροτειται από τους Fans και όχι να επιζητούν τα συνηθισμένα υπέρ ηρωικά origin stories.

Το τέλος της σεζόν ήταν ένα από τα πιο δημιουργικά του MCU και ίσως μας κλείνει το μάτι και σε μια πιθανή 2η σεζόν. Το μέλλον της She-Hulk αναμένεται έντονο όμως και σίγουρα αναμένουμε να την δούμε και σε άλλες γωνίες του MCU. Άλλωστε είναι υπερήρωας/δικηγόρος και όλοι χρειάζονται έναν καλό δικηγόρο που και που.