Με την επιστροφή στην πόλη από τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν και οι βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. Ποια καλύτερη επιλογή από το να συνδυάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας με νόστιμες, γευστικές απολαύσεις, οι οποίες σερβίρονται ακόμη και στο χέρι.

Από τσάντουιτς και σπιτικές πίτες, μέχρι παραδοσιακό σουβλάκι, σούσι και bao, ό,τι κι αν επιλέξετε στην καρδιά της πόλης θα τα βρείτε όλα.

The Black Salami

Για ασύλληπτο σάντουιτς σε αέρινο ψωμάκι που παρασκευάζεται στην κουζίνα του. Γι’ αυτό άλλωστε συστήνεται και ως microbakery, λόγω της περιορισμένης παραγωγής του σε ψωμάκι. Εκτός από τα σάντουιτς, το brunch του θεωρείται κορυφαίο με τον καγιανά και τα αβγά μπένεντικτ να κλέβουν τις εντυπώσεις. Βρίσκεται στα Εξάρχεια, στη συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με τη Μεθώνης.

Ο Κώστας

Σουβλάκι ο Κώστας

Από τα πιο θρυλικά στέκια για σουβλάκι, όπως παλιά. Το σουβλατζίδικο του Κώστα  (Πεντέλης 5), κρυμμένο σε ένα κάθετο δρομάκι επί της Μητροπόλεως, μια ανάσα από το Σύνταγμα, λειτουργεί από το 1950. Αρχικά στην Πλάκα και μετέπειτα στο σημείο που βρίσκεται μέχρι σήμερα. Εδώ θα δοκιμάσετε το σουβλάκι στην πιο αυθεντική και παραδοσιακή εκδοχή του, με αλάδωτη πίτα, κρεμμύδι, ντομάτα, μαϊντανό, σος γιαουρτιού και καυτερό πιπέρι. Μην ζητήσετε πατάτες τηγανητές! Δεν έχει! Η αναμονή, ειδικά τις ώρες αιχμής είναι μεγάλη, αλλά εξυπηρετηθείτε αμέσως και «χωρίς άγχος» όπως αναγράφει και η ταμπέλα πάνω ακριβώς από την μικρή ψησταριά.

The Pie Shop

Λιλιπούτειο, γουστόζικο και άκρως παριζιάνικο, είναι το pie shop που εύκολα θα συναντούσαμε κάπου στο γραφικό και πάντα ρομαντικό Marais και θα επιλέγαμε για γευστικές πίτες στο χέρι, δημιουργημένες με έμπνευση και ποιοτικές πρώτες ύλες. Μηλόπιτα με κρέμα ζαχαροπλαστικής, πίτα με μπλούμπερις, γαλατόπιτα, ονειρική λεμονόπιτα αλλά και αλμυρές νοστιμιές γίνονται καθημερινά ανάρπαστες, οι οποίες θα σας φέρουν στον αριθμό 16 της Βουλής ξανά και ξανά.

Ping Flamingo

Το μαγαζί του γνωστού σεφ Βασίλη Καλλίδη στο κέντρο της Αθήνας (Σκούφου 2-4) μια ανάσα από το Σύνταγμα είναι ένα μικροσκοπικό ασιατικό street food spot με ανοιχτή κουζίνα που σερβίρει dim sum (κινέζικα dumplings ατμού), αλλά και πεντανόστιμα bao σε άκρως ανατρεπτικούς συνδυασμούς, αλμυρούς αλλά και γλυκούς. Σημειώστε ότι τα ψωμάκια για τα bao παρασκευάζονται στην κουζίνα του Pink Flamingo από ελληνικές πρώτες ύλες. Στο λιτό μενού θα βρείτε και κινέζικη μπύρα καθώς και παγωτό ξυλάκι.

Poke Hawaiian

Σούσι του Ειρηνικού και όχι Ιαπωνίας θα δοκιμάσετε στο Poke στην οδό Πετράκη (νο7), κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία του, καθώς η λέξη poke στα χαβανέζικα σημαίνει ωμό ψάρι κομμένο σε κύβους. Απολαυστικά bowl με ρύζι και ψάρι και διάφορα toppings της επιλογής σας, συνθέτουν και το πιάτο- συνώνυμο του.