Ακόμη κι αν ο Αύγουστος σας βρίσκει στην Αθήνα, μην πτοείστε. Σας έχουμε το ιδανικότερο σενάριο για να περάσετε μία, ή και περισσότερες, βραδιές στην πόλη τέλεια.

Ξεκινήστε με την παρακολούθηση μίας από τις νέες ταινίες της εβδομάδας ή την αγαπημένη σας ρετρό επιλογή σε κάποιον από τους θερινούς κινηματογράφους της πόλης και συνεχίστε με νόστιμα μεζεδάκια και καλή παρέα σε καθιερωμένα γευστικά στέκια σε απόσταση αναπνοής.

Τριανόν- Κυβέλη

Μετά από την προβολή στο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21), κατευθυνθείτε σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες στην Κυψέλη, εκείνη του Αγίου Γεωργίου. Ακριβώς εκεί, το μοντέρνο μεζεδοπωλείο Κυψέλη (Επτανήσου 15) αποτελεί στέκι, τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και των μερακλήδων που γνωρίζουν ότι εδώ θα φάνε και θα χορτάσουν με την ψυχή τους. Φιλικό περιβάλλον και οικεία ατμόσφαιρα σε έναν ανεπιτήδευτο χώρο, που δίνει έμφαση στη γεύση και την ποιότητα των πιάτων του. Τηγανιά από συκώτι, αφράτοι κολοκυθοκεφτέδες, μαριναρισμένα παϊδάκια κοτόπουλου κ.α. βάζουν σε πειρασμό.

Σινέ Θησείο- Hill Athens

Συνεχίστε τη βραδιά σας στο Θησείο και το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε μία υπέροχη τοποθεσία με θέα που στην κυριολεξία κόβει την ανάσα. Το Hill Athens, το ζεστό και φιλόξενο μπιστρό στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, με φυσικό φόντο την Ακρόπολη, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με προτάσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, η οποία αντλεί έμπνευση από την απλότητα της πρώτης ύλης και την ελληνική γη.

Λαΐς- Σεϋχέλλες

Από τα καθιερωμένα στέκια πια του Μεταξουργείου, πάνω στην πλατεία Αυδή. Οι Σεϋχέλλες, αποτελούν ιδανική επιλογή για τσιμπολόγημα μετά την παρακολούθηση της αγαπημένης σας ταινίας στο Λαΐς (Μεγ. Αλεξάνδρου 136). Παρόλο το εξωτικό του όνομα που ταξιδεύει σε μέρη μακρινά, εδώ επιμένουν ελληνικά. Αυτό σημαίνει ότι το μενού τους είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα, με ελληνικές πρώτες ύλες επιλεγμένες από διάφορα σημεία της χώρας, με πιάτα που ανανεώνονται βάσει των διαθέσιμων πρώτων υλών της κάθε εποχής. Σημείο- σταθμός, ωστόσο, οι διάσημες παραρδέλες με τον καβουρμά.

Ζέφυρος- Αστέρ

Λίγα μόλις βήματα πιο κάτω από τον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρος, το μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα τραπεζάκια του Αστέρ στον εξωτερικό χώρο – διαθέτει και υπόγειο με ρετρό ατμόσφαιρα, χρωματιστά πλακάκια στο πάτωμα, παλιά έπιπλα, μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια και υπέροχα σερβίτσια– θα απολαύσετε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι.

Ριβιέρα- Ρακουμέλ

Γευστικό στέκι που τιμά την κρητική κουζίνα επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 71) στα Εξάρχεια -σε απόσταση αναπνοής από το σινέ Ριβιέρα. Το Ρακουμέλ είναι ένα ρακοπωλείο- ρακάδικο με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες κατάγονται από την Ιεράπετρα και μαγειρεύουν καθημερινά σπιτικές νοστιμιές όπως χοχλιούς μπομπουριστούς, σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο κ.α. Συνδυάζονται τέλεια με ρακή από τη Σητεία και ρακόμελο με αρωματικά βότανα από την κρητική γη.