Με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, όσοι είμαστε ακόμη στην Αθήνα αναζητούμε «πράσινα» στέκια που μας δώσουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε τον καφέ μας σε μέρη σκιερά και δροσερά.

Ακολουθούν έξι διευθύνσεις, που μοιάζουν με πραγματικές οάσεις δροσιάς, για να ξεχάσετε ότι εν μέσω καλοκαιριού βρίσκεστε ακόμη στην πόλη.

Piu Verde

Με ασυναγώνιστο ατού την ειδυλλιακή τοποθεσία του μέσα στο καταπράσινο Άλσος του Παπάγου, το Piu Verde αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για ολόκληρο το κοινό της Αττικής. Σε μια έκταση 3.000 τ.μ. γεμάτη με πεύκα, τρεχούμενα νερά και μια τεχνητή λίμνη θα έχετε τη δυνατότητα να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να απολαύσετε ένα ιδιαίτερο τοπίο, το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Το σίγουρο είναι ότι το Piu Verde θα σας κερδίσει αμέσως με τον κατάφυτο περίγυρο και την ατμόσφαιρά του.

Άτταλος

Μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του Πάρκου Ειρήνης, στο Καματερό, και με θέα 360 μοιρών που κόβει την ανάσα το καφέ του πολυχώρου Άτταλος σας υποδέχεται από νωρίς το πρωί για να απολαύσετε το καφεδάκι σας σε ένα ήσυχο και όμορφο περιβάλλον. Γλυκά, παγωτά και σνακ συνοδεύουν ιδανικά την επιλογή σας.

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών υποδέχεται τους φίλους του στο υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του για να απολαύσουν τον καφέ τους όπως ακριβώς τους αξίζει. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Λίμνη Βουλιαγμένης

Συνδυάζοντας αρμονικά το φυσικό κάλλος, με κυρίαρχα στοιχεία τους βράχους και τα πεύκα, με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί προορισμό για αναψυχή, χαλάρωση, κολύμπι, φαγητό και καφέ. Σε ένα τοπίο καρτποσταλικής ομορφιάς, που μόνο σαν ψεύτικο φαντάζει στα μάτια του επισκέπτη, θα βρείτε τις εγκαταστάσεις της καφετέριας όπου θα απολαύσετε καφέ και σνακ με θέα στο παραμυθένιο σκηνικό της λίμνης.

Το Λοκάλι

Η ελληνική παμπ Το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή, έρχεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο. Με μότο το της το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», στην δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί. Σημείο αναφοράς του για το καλοκαίρι και η εκπληκτική ταράτσα του.

Artisanal

Σε καμία περίπτωση η υπέροχη αυλή του Artisanal δεν θυμίζει αστικό τοπίο, παρόλο που βρίσκεται μια ανάσα από την Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Κηφισιάς (Ζηρίνη 2). Στην κουκλίστικη αυλή του, λοιπόν, πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τα έντονα χρώματα, τα πολλά λουλούδια, το πράσινο και τα αρώματα, καθώς και το ιδιαίτερο design που καθιστούν το Artisanal σε αγαπημένο meeting point. Με φόντο το πανέμορφο σκηνικό του, λοιπόν, απολαύστε γευστικά cocktails ή ένα δροσερό απεριτίφ, τα οποία συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου.