Μετά τη νίκη τους στο φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision πέρυσι, η διεθνής πορεία των Maneskin… εκτοξεύθηκε σε σημείο που έχουν γίνει παγκόσμιο φαινόμενο. Την Τετάρτη (25/5) κατέκτησαν και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου πήγαν για να παραστούν στην πρεμιέρα της ταινίας «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν και για να πραγματοποιήσουν μια πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση.

Οι τέσσερις Ρωμαίοι μουσικοί, που για να… εντρυφήσουν στη ζωή και το έργο του «βασιλιά» Έλβις Πρίσλεϊ ταξίδεψαν μέχρι την ιδιαίτερη πατρίδα του το Μέμφις του Τένεσι, αφού περπατήσουν στο κόκκινο χαλί, μαζί με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Τομ Χανκς και τους άλλους συντελεστές, θα δώσουν μια μίνι συναυλία στην Κρουαζέτ. Σ’ αυτήν θα περιλαμβάνεται και το τραγούδι If I Can Dream, το οποίο διασκεύασε το συγκρότημα ειδικά για το σάουντρακ της ταινίας.

Η συναυλία θα είναι μέρος του θεματικού πάρτι, με τίτλο Elvis in Cannes (σ.σ. Ο Έλβις στις Κάννες). Οι προσκλήσεις για το συγκεκριμένο event ήταν από τις πλέον περιζήτητες τις προηγούμενες ημέρες στους κύκλους του 75ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ και όχι μόνο.

Στο μεταξύ, οι Maneskin απολαμβάνουν τη δημοσιότητα και ετοιμάζονται για την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία τους. Κι όσο για τη «συνάντησή» τους με τον Έλβις, είπαν: «Έχει επηρεάσει κάθε καλλιτέχνη του σήμερα».

Ο Έλβις του Μπαζ Λούρμαν θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 22 Ιουνίου. Τα γυρίσματα έγιναν στην Αυστραλία, όπου ο Τομ Χανκς κόλλησε και κορονοϊό. Ο ηθοποιός ερμηνεύει το ρόλο του συνταγματάρχη Πάρκερ, του μάνατζερ και φίλου του Έλβις σε μια διάρκεια 20 ετών.