Η άνοιξη επιτέλους είναι εδώ και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να κανονίσετε μια βραδινή έξοδο με την παρέα. Τέλεια μπαράκια στο κέντρο της Αθήνας με τραπεζάκια έξω γεμίζουν με κόσμο που θέλει απλώς να αφουγκραστεί την άνοιξη, ακόμη και το βραδάκι.

Ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978- βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή κι απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη επί της Βουλής (νο 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Baba Au Rum

Για ακόμη μία χρονιά, το Baba Au Rum κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Με εξειδίκευση στο ρούμι -διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες κάβες στην Ευρώπη- η μπάρα του Baba Au Rum στον πεζόδρομο της Κλειτίου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των απολαυστικών cocktails. Από τα πιο ποιοτικά και προσεγμένα cocktail bar στον κέντρο της πόλης, που σίγουρα ξεχωρίζει στην καρδιά μας.

Μαύρος Γάτος

Μαύρος Γάτος

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια (Κωλέττη 40), από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε το Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια. Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του πρωταγωνιστεί στο χώρο, ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται.

Ipitou

Το Ipitou bar, μαγαζί- τρύπα, στον ομώνυμο πεζόδρομο, μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στον εξωτερικό του χώρο, ενώ φημίζεται για τα περιποιημένα και άκρως ενδιαφέροντα cocktails του. Πρόκειται για ένα χαλαρό και νεανικό, street bar με ευρωπαϊκό αέρα, ενημερωμένη κάβα με σπάνιες ετικέτες, swing και funky μουσικές.