Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι θα είναι η παρουσιάστρια της φετινής Eurovision. Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σαν Ρέμο και ακολούθησε και η ανακοίνωση από τη Eurovision.

Στο πλευρό της θα βρίσκονται ο τραγουδιστής Μίκα και ο παρουσιαστής Αλεσάντρο Κάτελαν. Η μεγάλη γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο, από τις 10 μέχρι τις 14 Μαΐου.

O Mίκα είναι τραγουδιστής με καταγωγή από τον Λίβανο και τη Μεγάλη Βρετανία, με μεγάλη καλλιτεχνική παρουσία στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μένει συχνά και στη χώρα μας, συγκεκριμένα στην Αθήνα, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Αλεσάντρο Κάτελαν είναι ο γνωστότερος εκπρόσωπος της νέας «ανατρεπτικής, ιταλικής τηλεοπτικής γενιάς», με καυστικά τοκ σόου και ιδιαίτερα ζωντανή και αντικομφορμιστική σχέση με τους φιλοξενούμενούς του.

Η Λάουρα Παουζίνι δεν χρειάζεται κανενός είδους παρουσίαση: πρόκειται σαφώς για την πιο φημισμένη Ιταλίδα ποπ τραγουδίστρια παγκοσμίως. Ξεκίνησε την καριέρα της πριν από 29 χρόνια και, όπως λέει και η ίδια, «αγαπά το σούσι, αλλά και το έδεσμα της ιδιαίτερης πατρίδας της: τα τορτελίνια».

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο φεστιβάλ η Αμάντα Γεωργιάδη. Θα λάβει μέρος στον πρώτο ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Τρίτη 10 Μαΐου στο μεγαλοπρεπές Palazzo Madama e Casaforte degli Acaja. Εκεί θα προσπαθήσει να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022, που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε πως φέτος συμμετέχουν 41 χώρες, με 36 από αυτές να συμμετέχουν στον ημιτελικό με το λεγόμενο «Big Five» που αποτελούν η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία (διοργανώτρια χώρα) να πηγαίνουν κατευθείαν στον τελικό.