Ουφ! Πόσο επίκαιρη και πόσο ρεαλιστική μπορεί να γίνει μια σειρά στις μέρες μας; Το The Morning Show έχει θέσει ένα στοίχημα με τον εαυτό του και μέχρι στιγμής καταφέρνει να μείνει επίκαιρο, ρεαλιστικό και συνάμα τρομακτικό. Μερικές φορές για να καταλάβουμε πόσο σάπιες αντιλήψεις επικρατούν σχετικά με κάποια κοινωνικά ζητήματα αρκεί μια σειρά για να μας βάλει σε σκέψεις και προβληματισμούς. Αρκετά όμως με τις εισαγωγές πάμε στο ψητό.

Η 1η σεζόν του Morning Show είχε αποτελέσει ένα από τα δυνατά χαρτιά της Apple TV+ όπου ήταν από τις πρώτες σειρές που χάρισε στους συνδρομητές της. Άκρως σοκαριστική και επίκαιρη και με ένα υπέρ ταλαντούχο Cast κατάφερε να τραβήξει κοινό το οποίο παραμένει πιστό και στην 2η σεζόν η οποία ξεκινά μετά το σοκαριστικό φινάλε της 1ης.

Βλέπουμε τα αποτελέσματα των αποκαλύψεων της Alex (Jennifer Aniston) και της Bradley (Reese Witherspoon) που αλλάζουν σημαντικά τις ισορροπίες του δικτύου. Με ένα χρονικό άλμα βλέπουμε πως η Alex έχει απομακρυνθεί από την εκπομπή η επιστροφή της όμως φαίνεται μονόδρομος όταν το δίκτυο θα κληθεί να πάρει κάποιες αποφάσεις σχετικά με τα προγράμματα του. Alex και Bradley θα έρθουν αρκετές φορές σε αντιπαράθεση καθώς δεν έχουν κρατήσει απόλυτα φιλικές σχέσεις ωστόσο πλέον φαίνεται ότι υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός.

Οι δύο πρωταγωνίστριες θα κάνουν την δική τους διαδρομή σε αυτήν την σεζόν με την καθεμία να παλεύει με τους δικούς της δαίμονες. Η Alex προσπαθεί να επανορθώσει για τα λάθη του παρελθόντος παράλληλα όμως όλο και περισσότερες πληροφορίες για αυτό έρχονται στην επιφάνεια. Βλέπουμε το ποσό δύσκολο είναι να αλλάξει κάποιος σε αυτόν τον χώρο και να γίνει πιστευτό ότι αυτή η αλλαγή είναι πραγματική και όχι επειδή βρίσκεται στα πρόθυρα ακύρωσης.Ο χαρακτήρας της εξερευνά το λεγόμενο Cancel Culture και δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο.

Από την άλλη η Bradley είναι πιο δυνατή όσων αφορά τα επαγγελματικά της, βέβαια περνά κάποιες σημαντικές προσωπικές μεταβολές καθώς παλεύει να αποδεχτεί το ποια πραγματικά είναι με την οικογένειά της να αποτελεί έναν Γολγοθά που κουβαλάει συνεχώς. Φυσικά μέσα στο δίκτυο υπάρχουν συνεχώς αναταραχές στις οποίες δεν θα αναφερθούμε για ευνόητους λόγους. Όλο αυτό το δράμα κορυφώνεται όταν η σειρά βάζει στο προσκήνιο και μια απειλή που όλοι βιώσαμε, αυτήν του κορονοιου.

Χωρίς υπερβολές μπορώ να πω πως ο τρόπος που η σειρά παρουσίασε την έναρξη της πανδημίας ήταν από τους πιο ρεαλιστικούς που έχω δει. Όλη η άγνοια, η απροσεξία των ανθρώπων στις αρχές αλλά και η άρνηση ορισμένων αποτυπώθηκε φανταστικά για τα δεδομένα σειράς. Τέλος θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στο Storyline του Mitch (Steve Carell) όπου η σειρά μας μετέφερε στην Ιταλία, τοποθεσία κλειδί! Ο ίδιος βιώνει ένα είδος απομόνωσης προσπαθώντας να αλλάξει. Το κεφάλαιο εξιλέωσης του ίσως φαίνεται αχρειαστο αλλά οδηγεί σε μια πολύ ανατρεπτική ιστορία που σίγουρα δεν θα περιμένετε.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το The Morning Show αποτελεί μια πολύ καλή δραματική σειρά με την οποία δύσκολα κάποιος απλός θεατής θα ταυτιστεί, ωστόσο θίγει κοινωνικά ζητήματα για τα οποία ακούμε όλο και πιο συχνά και σίγουρα η σειρά βοηθά στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τέτοια ζητήματα. Η ιστορία εξελίσσεται άλλες φορές αργά και σε άλλα ζητήματα τρέχει με αποτέλεσμα κάποιες στιγμές να επικρατούν υπερβολές. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της σειράς είναι οι χαρακτήρες της που πραγματικά είναι πολυδιάστατοι, περίπλοκοι και απρόβλεπτοι τις περισσότερες φορές. Αυτό δίνει μια ρεαλιστικότητα στην σειρά παρουσιάζοντας όλες τις πλευρές σχετικά με τα ζητήματα που θίγει.

Το Cast παραμένει εξαιρετικό με Jennifer Aniston και Reese Witherspoon να κλέβουν κάθε σκηνή που συμμετέχουν αν και προσωπικά θα ήθελα να δω περισσότερες σκηνές με αυτές τις δύο καθώς έχουν απίθανη χημεία και δυναμισμό επί σκηνής. Το υπόλοιπο Cast πλαισιώνει το πρωταγωνιστικό ντούο φανταστικά και οι χαρακτήρες τους δίνουν διάφορες οπτικές στην ιστορία. Η σκηνοθεσία της παραμένει εκπληκτική με το μονταζ στις έρημες πόλεις λόγω covid να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η 3η σεζόν της σειράς είναι ήδη στον ορίζοντα και έρχεται με νέα Showrunner.