Στο κέντρο θα βρείτε τέλεια στέκια για να πιείτε το ποτό σας. Ωστόσο, για να αποφύγετε την βουή που χαρακτηρίζει την καρδιά της πόλης, προτιμήστε μπαράκια που βρίσκονται σε πεζόδρομους, όπως κι αυτά που ακολουθούν παρακάτω.

Ipitou

Νεανικό στέκι, με ευρωπαϊκή street φιλοσοφία, με ενημερωμένη κάβα και σπάνιες ετικέτες. Αν και μικροσκοπικό ξέρει πολύ καλά πώς να σας κάνει να ξεχάσετε την μέρα που μόλις πέρασε. Στο Ipitou bar, στον ομώνυμο πεζόδρομο, θα έρθετε για την funny ατμόσφαιρα και τα περιποιημένα cocktails που γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

42 Barstronomy Athens

Από τα μπαρ στο κέντρο που σίγουρα μια φορά πρέπει να επισκεφτείτε. Βρίσκεται στον πεζόδρομο επί της Κολοκοτρώνη και ξεχωρίζει για την classy αισθητική του και την έμφαση που δίνει τόσο στο κομμάτι του ποτού, όσο και του φαγητού. Επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο και πιο απολαυστικό τρόπο τον όρο «barstronomy».

The Dude

Μικρό και παρεΐστικό, το Dude, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου, είναι κυρίως γνωστό για τις βραδινές εξόδους στο κέντρο. Τα ξενύχτια στην μπάρα του θεωρούνται κλασικά, γι’ αυτό και μην χάσετε την ευκαιρία να δώσετε ραντεβού με την παρέα σας σε αυτήν.

Ιπποπόταμος

Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας αποτελεί, πια, σταθερή αξία για τον πεζόδρομο των Δελφών. Αν και βρίσκεται στο Κολωνάκι, ταιριάζει περισσότερο με τη φιλοσοφία των Εξαρχείων, στα όρια με τα οποία και εντοπίζεται. Τέλειος χώρος, μικροσκοπική αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο, για να διαλέξετε τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Baba Au Rum

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cocktail bars στην Αθήνα αλλά και του κόσμου, καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των World’s 50 Best Bars. Το «παιδί» του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς έχει στιγματίσει τα βράδια και τα ποτήρια όποιου το έχει επισκεφτεί με ψαγμένα αποστάγματα και βραβευμένες επιλογές.

Το Baba Au Rum διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές ρούμι στην Ευρώπη και τους πιο ταλαντούχους mixologists στην μπάρα του. Ο χώρος είναι παρεΐστικος και χαρούμενος, το σέρβις άψογο και η μουσική ευχάριστη. Όσο για τα ποτά… Αρκεί να πείτε τι σας αρέσει γευστικά και όλες σας οι επιθυμίες θα μετατραπούν μαγικά σε κοκτέιλ!