Ο Έλτον Τζον παραδέχθηκε ότι η εκλιπούσα μητέρα του είχε μια «ελαφρά ομοφοβία». Μιλώντας στο YouTube Pride 2021, είπε ότι η αντίδραση της Σίλα Φερμπράδερ στο σύμφωνο συμβίωσης που σύναψε με τον συζυγό του, Ντέιβιντ Φέρνις, το 2005 ήταν «ένα μεγάλο σοκ για τον ίδιο» καθώς στο παρελθόν υπήρξε εξαιρετική υποστηρικτική όταν ο ίδιος της αποκάλυψε ότι είναι γκέι.

«Οι οικογένειες μπορεί να είναι πολύ υπέρ ή πολύ κατά. Η δική μου οικογένεια ήταν πολύ άνετη με το coming out μου», σημείωσε, σύμφωνα με την βρετανική Metro.

«Όταν ετοιμαζόμουν να κάνω το σύμφωνο συμβίωσης, η μητέρα μου ήταν τόσο εναντίον, επειδή με αυτό είναι σαν να παραδέχεσαι επισήμως ότι είσαι γκέι. Ήταν τόσο στενάχωρο ώστε μού χάλασε την ημέρα αυτή. Όλα αυτά τα χρόνια πίστευα ότι ήταν υποστηρικτική, αλλά στο βάθος υπήρχε πάντα μια ελαφρά ομοφοβία μέσα της. Και μετά που παντρεύτηκα λίγα χρόνια αργότερα, δεν το ενέκρινε καθόλου. Και αυτό ήταν μεγάλο σοκ για μένα», ανέφερε.

Ο Φέρνις, με την σειρά του, πρόσθεσε πως ενώ η «απόρριψη από έναν συγγενή είναι πολύ, πολύ δύσκολο να το χωνέψεις», ένιωσε ότι «αποζημιώθηκε από τους φίλους που ήρθαν εκείνη την ημέρα».

Ο Τζον με τον Φέρνις παντρεύτηκαν το 2014 και είναι από τους πρώτους Βρετανούς που έκαναν σύμφωνο συμβίωσης, το 2005. Ο γάμος τους έγινε στην ένατη επέτειο του συμφώνου συμβίωσης, λίγο μετά την νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Βρετανία, το 2014.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, στην 15 επέτειο του συμφώνου συμβίωσης και έκτη επέτειο γάμου τους, ο Έλτον Τζον έγραψε στο Instagram: «Η σχέση μας γίνεται καθημερινά ολοένα και πιο δυνατή, νιώθω απίστευτα ευγνώμων για την αγάπη μου μοιραζόμαστε και τους δυο πανέμορφους γιους μας. Ωστόσο είμαστε από τους τυχερούς, καθώς εκατομμύρια γκέι ζευγάρια σε όλο τον κόσμο υφίστανται διακρίσεις λόγω της σεξουαλικότητά τους. Αυτό είναι ντροπή. Όλοι αξίζουμε να αγαπάμε όποιον θέλουμε. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ισότητα για όλους».