Όλοι έχουμε βρεθεί σε συναυλία όπου με τα κινητά τους τηλέφωνα καταγράφουν βίντεο, μειώνοντας έτσι την ορατότητα όποιου βρίσκεται πίσω τους.

Πλέον, μια νέα επαναστατική εφεύρεση έρχεται να δώσει λύση με το Yondr, μια εφεύρεση που αναπτύχθηκε στο San Francisco.

Πώς λειτουργεί το Yondr; Καταρχάς, στον χώρο της συναυλίας δημιουργούνται ζώνες απαγόρευσης χρήσης κινητού. Έπειτα, όταν μπαίνει ο κόσμος στον χώρο, του δίνεται μια λεπτή θήκη κινητού όπου τοποθετούν τη συσκευή τους και την οποία επιστρέφουν όταν τελειώσει η συναυλία. Όταν ο κάτοχος του κινητού μπει στα όρια μιας εκ των ζωνών απαγόρευσης χρήσης κινητού, η θήκη κλειδώνει αυτόματα με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση του.

Αν, φερ’ ειπείν, το κινητό δονηθεί λόγω μιας κλήσης, ο κάτοχος, γράφει το Rocking, πρέπει να βγει από τη ζώνη απαγόρευσης χρήσης κινητού, ούτως ώστε η θήκη να ξεκλειδώσει και να μπορέσει να απαντήσει.

Ο εμπνευστής του, Graham Dugoni, δήλωσε ότι δημιούργησε το Yondr όταν παρατήρησε την ιδιαιτέρως αντικοινωνική επίδραση που δημιουργεί η κατάχρηση των κινητών σε συγκεκριμένα πλαίσια της κοινωνικής μας ζωής.

Πέραν από τους συναυλιακούς χώρους, το Yondr αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους χώρους όπου η χρήση των κινητών καθίσταται ενοχλητική για τους υπόλοιπους.