Ο Boris Grebenshikov λατρεύεται από την ιντελιγκέντσια της Ρωσίας. Προτιμά να διαμαρτύρεται με ποιήματα ωστόσο τα πρόσφατα γεγονότα της χώρας του με την Ουκρανία τον βρήκαν σε ένα ειδυλλιακό τοπίο: τον περασμένο Ιανουάριο ο Ρώσος τραγουδοποιός, λιαζόταν σε παραλίες του Μεξικό αποβάλλοντας τις πολιτικές σκέψεις από το μυαλό του.

Αλλά τα δύο νέα τραγούδια του που κυκλοφόρησαν εκτός από την οργή και τη θλίψη  που έκρυβαν- όπως αποδείχθηκε, όταν επέστρεψε στην Αγία Πετρούπολη λίγες εβδομάδες αργότερα, εν μέσω της προσάρτηση της Κριμαίας –ήταν και παράξενα προφητικοί.

«Νιώθω πως οι σκιές γίνονται πυκνότερες, το ποτάμι φλέγεται αλλά οι γέφυρες στέκουν αγέρωχες» τραγουδάει, πίσω από τα μαύρα γυαλιά του, στο βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Love in the Time of War».

Ο 60χρονος Grebenshikov, σύμφωνα με το αφιέρωμα του BBC στην επιβλητική αυτή φιγούρα, είναι γνωστός και ως ο Ρώσος Μπομπ Ντίλαν όχι μόνο λόγω της επιρροής που είχε ο Αμερικανός όταν πάνω ήταν ένας άσημος νεαρός μουσικός στην πολιτισμικά απομονωμένη Σοβιετική Ένωση.

Οφείλεται επίσης και στην απίστευτη δημοτικότητα που έχει ο Grebenshikov σε αυτή τη χώρα.