Μια κορεατική σειρά δύο κύκλων καταδικασμένη λες στην αποτυχία, κατάφερε να γίνει μια από τις πλέον απροσδόκητες επιτυχίες του Netflix.

Μια ρομαντική και ταξιδιάρικη σειρά είναι το Love Alarm (Σήμα Αγάπης ο ελληνικός τίτλος), που με όχημα την τεχνολογία οδηγεί αγέρωχα την πλοκή, φέρνοντάς μας μια σύγχρονη εκδοχή των κλασικών ιστοριών ενηλικίωσης.

Βασισμένη σε πετυχημένη διαδικτυακή σειρά της Νότιας Κορέας, η σειρά παρακολουθεί τη μαθήτρια Κιμ Τζοτζό (Σο-χιούν Κιμ) που δίνει τον καλύτερό της εαυτό στο σχολείο παρά την περιπετειώδη ιστορία της οικογένειάς της.

Τόσο εκείνη όσο και οι φίλοι της έχουν αρχίσει ωστόσο να εξαρτώνται από ένα application που σε ειδοποιεί αν αρέσεις σε κάποιον που βρίσκεται πολύ κοντά σου. Η μικρή θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή και θα βρεθεί ξαφνικά μέσα σε έναν κόσμο έρωτα και ρομάντζου. Αλλά και αισθηματικού διλήμματος.

Το Love Alarm έκανε πρεμιέρα στο Netflix τον Αύγουστο του 2019 και πήρε πολύ καλές κριτικές τόσο για την πλοκή του, όσο και τον ευδιάκριτο κοινωνικό σχολιασμό.

Η δεύτερη σεζόν συνέχισε εξίσου δυναμικά τον Μάρτιο του 2021, όταν και έγινε παγκόσμια επιτυχία. Κανείς δεν περίμενε να αγαπηθεί τόσο από το κοινό και όσοι την έχουν δει, ορκίζονται πως αξίζει λίγο binge-watching.

H σειρά σχολιάζει δαιμόνια τον ακραία τεχνολογικό μας κόσμο, πόσο έχουμε φτάσει να βασίζουμε τις ζωές μας σε όλα αυτά τα apps.

Αλλά και πόσο διαταράσσει τελικά την ομαλή ροή της καθημερινότητας η υπόσχεση ενός έρωτα, απ’ όπου κι αν προέρχεται.