Μετά από τόσο καιρό είμαστε και πάλι σε θέση να ανταμώσουμε από κοντά με τους φίλους μας και να τα πούμε σε κάποιο από τα αγαπημένα μας στέκια με κήπους και αυλές στο κέντρο της Αθήνας που τόσο πολύ μας είχαν λείψει. Ένας παγωμένος καφές, ένα λαχταριστό γλυκό ή το καθιερωμένο μας ποτό/ cocktail ποτέ δεν έμοιαζαν τόσο απολαυστικά σε τραπεζάκια έξω.

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό και υποδέχεται τους φίλους του στο υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του για να απολαύσουν τον πρώτο καφέ μετά την καραντίνα όπως ακριβώς πρέπει. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, λοιπόν, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης –ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα– εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Μπλε Παπαγάλος

Vintage αισθητική, όμορφα έπιπλα-αντίκες, ταξιδιάρικες μουσικές και μια αίσθηση ότι βρισκόμαστε στο εξοχικό φίλων, κάνουν κάθε επίσκεψη στο Μπλε Παπαγάλο στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου 31) να μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα. Στα συν οι λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, τα εξαιρετικά γλυκά και τα εξωτικά cocktails που παίρνουν τη σκυτάλη το βράδυ. Καιρού επιτρέποντος βγάζει τραπέζια στον υπέροχο πεζόδρομο.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων (Δημοφώντος & Υπερίωνος 1) συναντάται ο Κύριος Χου. Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στα αδιαμφισβήτητα ατού του η κουκλίστικη και προσεγμένη αυλή.

Το Λοκάλι

Με μότο του το «local δεν είσαι μόνο στη γειτονιά σου, αλλά όπου νιώθεις σπίτι σου», το Λοκάλι (Σαρρή 44) στου Ψυρρή με την δροσερή αυλή με τους χαρακτηριστικούς πλατάνους και τις μουριές, σερβίρει οικείο φαγητό, απλό αλλά καλομαγειρεμένο, το οποίο μπαίνει στη μέση του τραπεζιού (ακόμη και στη μπάρα) και μοιράζεται με την παρέα.

Στο κομμάτι του ποτού επιλεγμένα ελληνικά κρασιά, εγχώρια και ξένα αποστάγματα, ποτά και μπίρες αποτελούν το δυναμικό της μπάρας του. Στα συν και ο specialty καφές που σερβίρεται από το πρωί.