Η τηλεοπτική μαεστρία των Βρετανών είναι γνωστή σε όλους. Έτσι, To Lordoftheseries.gr μας προτείνει τρεις σειρές με… «αέρα» Γηραιάς Αλβιώνος.

Ένας νοσηρά φιλόδοξος που είναι αποφασισμένος να φτάσει στην κορυφή με κάθε τίμημα. Προχωρά ακάθεκτος εν μέσω ίντριγκας, καμαρίλας και ανίερων συμβιβασμών. Κάθε του βήμα είναι ποτισμένο με διαφθορά αλλά και με αίμα. Ο Χιου Λόρι ενσαρκώνει με ανατριχιαστική ηρεμία τον απόλυτα αμοραλιστή κεντρικό χαρακτήρα και σε δυσκολεύει τα μέγιστα στο να ταυτιστείς μαζί του. Η σειρά αποτελεί την τελευταία εμφάνιση στη μικρή οθόνη της αείμνηστης Έλεν ΜακΡόρι.

Σκληροτράχηλος ντετέκτιβ αναλαμβάνει υπόθεση η οποία ανοίγει πληγές του πονεμένου παρελθόντος, προσωπικού αλλά και της χώρας του. Η πορεία της επίλυσής της θα τον οδηγήσει σε δύσκολες και συχνά ανήθικες επιλογές καθώς τα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια απειλούν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Ο Τζέιμς Νέσμπιτ είναι για ακόμη μία φορά καθηλωτικός, ενώ το πνιγηρό Μπέλφαστ αποτελεί το ιδανικό τοπίο.

Λονδίνο, αρχές δεκαετίας του 80. Η βρετανική κοινωνία μένει εμβρόντητη όταν γίνονται γνωστά τα ειδεχθέστατα εγκλήματα του Ντένις Νίλσεν. Ένας φαινομενικά ασήμαντος δημόσιος υπάλληλος ομολογεί με κυνισμό σωρεία φόνων που έχει διαπράξει, με λεπτομέρειες που δοκιμάζουν τις αντοχές Αρχών και κοινής γνώμης.

Η ιστορία του μεταφέρεται στο Des με τον Ντέιβιντ Τέναντ. Ο Σκοτσέζος ηθοποιός είναι αξιοθαύμαστος στο πως σηκώνει το ερμηνευτικό βάρος που του αναλογεί. Η κενότητα του βλέμματός του, οι απειλητικές σιωπές και η ψυχρότητά του δείχνουν σχεδόν εξωπραγματικές. Αν επρόκειτο για μυθοπλασία, ο χαρακτήρας του Ντένις Νίλσεν θα άγγιζε το γκροτέσκο. Δυστυχώς για όσους βρέθηκαν στο δρόμο του, αποτέλεσε υπαρκτό πρόσωπο.