Οι περισσότεροι χαρακτήρες σε ταινίες δράσης και περιπέτειας βρίσκουν εμπόδια στο δρόμο τους που πρέπει να ξεπεράσουν και δοκιμασίες που πρέπει υπομείνουν για να πάνε παρακάτω και να επιτύχουν τον στόχο τους.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πρωταγωνιστές αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο σκληροί, αλλά ουσιαστικά αθάνατοι. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο με υπερφυσικά αθάνατα τέρατα ή με αφύσικους υπερήρωες. Πολλές ταινίες έχουν εντελώς συνηθισμένους θνητούς που αποδεικνύονται εξαιρετικά ανίκητοι και άφθαρτοι, όπως οι τρεις εμβληματικοί χαρακτήρες που ακολουθούν παρακάτω.

Τζον Γουίκ

Αυτός ο αριστοτεχνικός δολοφόνος που βγήκε από τη λήθη μετά το θάνατο της γυναίκας του, ενσαρκωμένος από τον Κιάνου Ριβς, αποτελεί μια πραγματική δολοφονική μηχανή που μπορεί να βγάλει από τη μέση ολόκληρες ομάδες μισθοφόρων με γρήγορους ελιγμούς και σχεδόν αδύνατους συνδυασμούς πυροβολισμών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το να είναι αδύνατο να σκοτωθείς συνεπάγεται και με επίπονους τραυματισμούς, κάτι που ο Γουίκ φαίνεται να χειρίζεται πολύ καλά. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων ταινιών του franchise «John Wick», ο πληρωμένος δολοφόνος σκοτώνει συνολικά πάνω από 299 άτομα μέσω ενός συνδυασμού εξειδικευμένων όπλων και πολυβόλων, μάχης σώμα με σώμα και εκκωφαντικών εκρήξεων.

Ιντιάνα Τζόουνς

Από την πρώτη ακόμα ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, τον οποίο ερμηνεύει με μεγάλη επιτυχία ο Χάρισον Φορντ, έγινε κατανοητό στο κοινό ότι ο καθηγητής ιστορίας είναι πολλά περισσότερο από έναν απλό καθηγητή, καθώς καταφέρνει να κάνει το αδύνατο δυνατό και να επιβιώσει μετά από σφοδρές μάχες και εμπειρίες που μπορούν να του κοστίσουν την ζωή του. Κατά τη διάρκεια των περιπετειών του, ο Τζόουνς δραπετεύει από έναν θάλαμο γεμάτο με οχιές, πηδά από ένα αεροπλάνο σε μια φουσκωτή σχεδία, νικά εκατοντάδες Ναζί, επιβιώνει από την κυριολεκτική μαγική οργή του Θεού, ενώ ξεπερνά ακόμη και τις παγίδες που προστατεύουν το Άγιο Δισκοπότηρο. Και όλα αυτά πριν την τελευταία, και για πολλούς απογοητευτική ταινία του franchise, με τον Ιντιάνα Τζόουνς να επιζεί μετά από πυρηνική έκρηξη κρυμμένος μέσα σε ένα ψυγείο με επένδυση μολύβδου.

Τζέιμς Μποντ

Με μια σταδιοδρομία στην οθόνη που εκτείνεται συνολικά σε 26 ταινίες ο Τζέιμς Μποντ είναι αξιοθαύμαστα ανίκητος. Καθ ‘όλη τη μακρά καριέρα του ως μυστικός πράκτορας, ο Μποντ αντιμετωπίζει πολλούς τραυματισμούς, παγίδες και καταστάσεις που αψηφούν τη λογική αφήνοντάς τον απλώς… αναστατωμένο. Στο Skyfall, ο Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) πυροβολείται από έναν ελεύθερο σκοπευτή που τον χτυπά από ένα κινούμενο τρένο και τον κάνει να πέσει στο ποτάμι από μεγάλο ύψος -και αυτό είναι μόνο στην αρχή της ταινίας! Κατά τη διάρκεια του franchise δηλητηριάζεται, τον δένουν σε ένα μεταλλικό τραπέζι προσπαθώντας να τον κόψουν στη μέση αργά, αργά με λέιζερ κ.α. Το θέμα είναι ότι όταν μάχεσαι με μανιακούς από το 1962, μόνο άφθαρτος πρέπει να είσαι για να μπορείς να επιβιώσεις!