Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η επιλογή του Λεονάντο Ντι Κάπριο για την θρυλική ταινία του Τζέιμς Κάμερον «Ο Τιτανικός» στέρησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο από έναν, εξίσου, ταλαντούχο και αγαπημένο ηθοποιό του Χόλιγουντ, με τον οποίο πολλά χρόνια αργότερα συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία «Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ».

Πριν εμφανιστεί, λοιπόν, στις ακροάσεις ο άγνωστος ακόμη τότε στο ευρύ κοινό Ντι Κάπριο, ένας άλλος επιτυχημένος σήμερα σταρ του Χόλιγουντ είχε περάσει με επιτυχία την ακρόασή του και ήταν στο παρά πέντε να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία που στην κυριολεξία έσπασε τα ταμεία.

Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Μάθιου Μακόναχι, ο οποίος έχασε στα σημεία από τον «ανταγωνιστή» του Ντι Κάπριο, δίνοντάς του το χρυσό εισιτήριο με το ρόλο του Τζάκ στον λαμπερό κόσμο του Χόλιγουντ.

Κατά την διάρκεια της ακρόασης του Ντι Κάπριο ο Τζέιμς Κάμερον παρατήρησε πόσο ελκυστικός ήταν τότε ο νεαρός ηθοποιός, προσελκύοντας σαν μαγνήτης το αντίθετο φύλο. Από τις λογίστριες, μέχρι τις εργαζόμενες στην υπηρεσία ασφαλείας, όλες οι γυναίκες της παραγωγής συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα που ερμήνευε το ρόλο ο Ντι Κάπριο για να τον παρακολουθήσουν από κοντά.

Αυτός ο μαγνητισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του ως πρωταγωνιστή από τον σκηνοθέτη της ταινίας. Έτσι, ο Ντι Κάπριο έγινε ο πρωταγωνιστής της ταινίας και η υπόλοιπη λαμπερή ιστορία του είναι, πια, γνωστή σε όλους.