Οι Αλ Πατσίνο, Άντι Γκαρσία και Σοφία Κόπολα είναι από τους πιο χαρακτηριστικούς πρωταγωνιστές της τρίτης στη σειρά ταινίας του θρυλικού Νονού. Ωστόσο, δεν ήταν λίγα εκείνα τα πρωτοκλασάτα, σήμερα, ονόματα ηθοποιών που προσπάθησαν να δουν το όνομά τους στους τίτλους της ταινίας, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Η Γουινόνα Ράιντερ προοριζόταν για το ρόλο της Μαίρης Κορλεόνε

Αρκετές από τις ανερχόμενες ηθοποιούς εκείνης της εποχής του Χόλιγουντ, είχαν περάσει κάστινγκ για το ρόλο της Μαίρης Κορλεόνε, της κόρης του θρυλικού Μάικλ Κορλεόνε που ενσάρκωσε ο Αλ Πατσίνο. Ανάμεσά τους η Τζούλια Ρόμπερτς, η Ρεμπέκα Σέφερ, η οποία δολοφονήθηκε πριν καλά καλά προλάβει να κάνει μία ακρόαση, και η Γουινόνα Ράιντερ, η οποία τελικά πήρε και τον ρόλο. Ωστόσο, εγκατέλειψε το καστ μετά από δική της επιθυμία λόγω «νευρικής εξάντλησης», όπως είχε ισχυριστεί.

Ο Ρόμπερτ Ντιβάλ αποχώρησε για οικονομικούς λόγους

Παρά τις προθέσεις του Κόπολα να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ηθοποιούς που είχαν εμφανιστεί και στην πρώτη ταινία του Νονού, ο Ρόμπερτ Ντιβάλ αποκλείστηκε από το καστ για οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, αποχώρησε μόνος του όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αλ Πατσίνο είχε κλείσει τρεις ή τέσσερις φορές μεγαλύτερη αμοιβή, απ’ ό,τι είχε προσφερθεί στον ίδιο. Όταν δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία ο Κόπολα φρόντισε ο χαρακτήρας που υποδυόταν ο Ντιβάλ να μην εμφανιστεί στην τρίτη ταινία, δημιουργώντας έναν νέο χαρακτήρα οικογενειακού πληρεξούσιου, τον οποίο ερμήνευσε ο Τζορτζ Χάμιλτον.

Οι «ανταγωνιστές» του Άντι Γκαρσία για το ρόλο ήταν πολλοί πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί

Ο Άντι Γκαρσία για να καταφέρει να πάρει το ρόλο του Βίνσεντ Μαντσίνι, του ανιψιού του Μάικλ Κορλεόνε, έπρεπε να ανταγωνιστεί με αρκετά ονόματα του βεληνεκούς του, όπως οι Νίκολας Κέιτζ (ο οποίος είναι και ανιψιός του Κόπολα), Τομ Κρουζ, Ματ Ντίλον, Τσάρλι Σιν, Βαλ Κίλμερ, Άλεκ Μπάλντουιν και Μπίλι Ζέιν.