Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Lupita Nyong’o εντάχθηκε στο καστ της νέας ταινίας της κινηματογραφικής σειράς «Πόλεμος των Άστρων», το «Επεισόδιο Επτά».

Το γεγονός ότι η Nyong’o θα παίξει στην ταινία αποτελεί το αποκορύφωμα της εκπληκτικής ανόδου της ηθοποιού, 31 ετών σήμερα, που ήταν σχεδόν εντελώς άγνωστη πριν κερδίσει το Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου. Η Nyong’o βραβεύθηκε με το Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ταινία «12 χρόνια σκλάβος».

Η κενυατικής καταγωγής, αλλά γεννημένη στο Μεξικό, Nyong’o, σπούδασε στο πανεπιστήμιο Γέιλ και υπήρξε η μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν στα σπουδαιότερα βραβεία του Χόλιγουντ τόσο για την ερμηνεία της, όσο και για τις ενδυματολογικές επιλογές της στο κόκκινο χαλί.

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο ρόλος που θα υποδυθεί στο φιλμ «Star Wars: Episode VII».

Στην κινηματογραφική συνέχεια του «Πολέμου των Άστρων» θα ενταχθεί επίσης και η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» Gwendoline Christie.

Η συνέχεια της επικής κινηματογραφικής σειράς προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες σε όλο τον κόσμο στις 18 Δεκεμβρίου 2015 σε σκηνοθεσία του δημιουργού του «Star Trek» J.J. Abrams με πρωταγωνιστές τα μυθικά ονόματα της σειράς, Harrison Ford, Carrie Fisher και Mark Hamill καθώς και τους νεότερους ηθοποιούς, Adam Driver, Oscar Isaac και Andy Serkis.

Η Disney έχει υποσχεθεί τρία νέα κινηματογραφικά επεισόδια του έπους του Τζορτζ Λούκας αφότου αγόρασε την Lucasfilm το 2012 έναντι 4,05 εκατομμυρίων δολαρίων.