27
loading

Ένα ωραίο ανοιξιάτικο απόγευμα του 1985, η κυρία Μαίρη-Ελίσαβετ Γκορ, σύζυγος του γερουσιαστή και μετέπειτα αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, μπαίνει μέσα στο δωμάτιο της 11χρονης κόρης της και παθαίνει σοκ. Τη «συλλαμβάνει» να ακούει ένα «χυδαιότατο» και άκρως σεξουαλικό τραγούδι. Το Purple Rain του Prince.

Η κα Γκορ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ιδρύει τον οργανισμό «Parents Music Resource Center» με στόχο να εντοπίζει διάφορα τέτοια «κατάπτυστα» τραγούδια και να προειδοποιεί τους γονείς για το τι ακούνε τα παιδιά τους.

Η Γκορ δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να «φιμώσει τη μουσική», αλλά να προστατέψει τους νέους από τις κακές επιρροές. Οι καλλιτέχνες, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη και πολέμησαν αυτή την κίνηση μέχρι που κατάφεραν να μη δίνει κανείς σημασία σε ανάλογα υπερσυντηρητικά εγχειρήματα.

Στο μεταξύ, ωστόσο, ο Οργανισμός της Γκορ είχε προλάβει να βγάλει μια λίστα την οποία ονόμασε  «τα βρώμικα 15» και περιελάμβανε ισάριθμα τραγούδια που ήταν κακό παράδειγμα για τα παιδιά επειδή περιείχαν «σκηνές» σεξ, βίας και βέβαια ναρκωτικών.

Εκεί υπάρχουν και τα High ‘n Dry των Def Leppard και το Trashed των Black Sabbath εξαιτίας των αναφορών σε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Το θέμα, ωστόσο, με αυτή τη λίστα δεν είναι τα τραγούδια που περιλαμβάνει αλλά το ότι είναι… μόνο 15!

Η σκληρή μουσική, βλέπετε, ήδη από τη δεκαετία του ‘60 και αποκορύφωμα εκείνη του ‘70 αλλά και του ‘80 είχε δώσει μερικά αδιανόητα διαμάντια που είχαν ως θεματολογία τα ναρκωτικά. Είτε για να τα καταδικάσουν, είτε γιατί οι ίδιοι ήταν βουτηγμένοι στις καταχρήσεις δεκάδες σπουδαίοι καλλιτέχνες της Rock και της Metal καταπιάστηκαν με αυτό το… «είδος».

Οι ιστορίες είναι πάρα πολλές. Εμείς θα σας μεταφέρουμε τις πιο χαρακτηριστικές…

Lou Reed- Perfect Day

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα απ’ όλες τις περιπτώσεις που θα διαβάσετε είναι η συγκεκριμένη. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα όμορφο, τρυφερό ή και ευχάριστο τραγούδι. Χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη το έχουν αφιερώσει στο… αμόρε τους. Πολλές είναι και οι διαφημίσεις που το έχουν για «χαλί» τους.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι σκληρή και καθόλου μα καθόλου ευχάριστη.

Ο Reed όταν έγραψε τη μελωδία διένυε μια περίοδο διαρκούς και υπερβολικής χρήσης ηρωίνης. Στην πραγματικότητα το τραγούδι αναφέρεται στην «υπέροχη μέρα» κατά την οποία ο ίδιος κάνει χρήση στο πάρκο.

Jefferson Airplane- White Rabbit

Τι να πει και τι να γράψει κανείς γι αυτό το τραγούδι; Δεν υπάρχουν και πολλά. Το ίδιο το συγκρότημα προέτρεπε τους οπαδούς του να μην κάνουν χρήση ναρκωτικών αλλά…

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ύμνο της γενιάς του Γούντστοκ και ειδικά για τους χρήστες του παραισθησιογόνου LSD. Οι στίχοι των Jefferson Airplane κάνουν βουτιά στη «χώρα των θαυμάτων» μαζί με την… Αλίκη.

Ενώ και η μουσική από μόνη της (ειδικά στο πρώτο μισό του τραγουδιού) μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πολλά χωρίς απαραίτητα να έχεις πάρει κάτι.

Jimmy Hendrix- Purple Haze

Το καλλιτεχνικό βάρος και η συνεισφορά του μαγικού αυτού κιθαρίστα στη μουσική είναι αδιαμφισβήτητη και γνωστή. Γνωστή, ωστόσο, είναι και η σχέση του με τα ναρκωτικά. Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε για να δείξει τι παθαίνει, τι αισθάνεται και κυρίως τι… βλέπει, ο χρήστης παραισθησιογόνων χαπιών.

Η διαφορετική πραγματικότητα που σου «χαρίζει» το LSD. Ο ίδιος ο Hendrix είχε πει πως το έγραψε όταν είδε ένα όνειρο πως περπατούσε στο βυθό της θάλασσας και όλα γύρω ήταν μωβ!

Black Sabbath-  Sweet Leaf και Snowblind


Οι Black Sabbath πάλι, είναι μια ειδική κατηγορία από μόνοι τους. Υπάρχουν πολλά τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος που αναφέρονται κεκαλυμμένα ή και όχι στα ναρκωτικά, ωστόσο, εδώ θα αναφερθούμε στα δυο πιο γνωστά τους.

Το πρώτο είναι το Sweet Leaf που περιλαμβάνεται στον τρίτο δίσκο των πατεράδων της metal, το Master of Reality. Σύμφωνα με τον θρύλο o Ozzy Osbourne έφτασε στο στούντιο που ετοίμαζαν τον δίσκο με έναν μεγάλο… μπάφο στα χέρια του και τον πρόσφερε στον Tony Iommi, τη στιγμή που ο κιθαρίστας ηχογραφούσε ένα κιθαριστικό session…

Η τζούρα που τράβηξε ο Iommy τον έπνιξε και άρχισε να βήχει. Ο Rodger Bain, παραγωγός του δίσκου, πήρε τον βήχα και τον έκανε εισαγωγή στο τραγούδι το όνομα του οποίου στη βρετανική αργκό σημαίνει μαριχουάνα.

Το δεύτερο τραγούδι είναι το Snowblind που περιλαμβάνεται στο δίσκο Vol.4 που κυκλοφόρησε το 1972. Μόνο εκείνη τη χρόνια οι Sabs είχαν ξοδέψει 425.000 δολάρια σε ναρκωτικά! Όλοι είχαν βουτηχτεί στις καταχρήσεις και ο Ozzy όταν δεν ηχογραφούσε ή δεν ήταν σε συναυλία, βρισκόταν σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης.

Το τραγούδι αυτό, λοιπόν, έχει να κάνει με τη χρήση κοκαΐνης και με ένα σύνδρομο προσωρινής λευκής τύφλωσης που παθαίνουν οι χρήστες. Το φοβερό είναι πως εκείνη την περίοδο τα μέλη της μπάντας ήταν τόσο «κομμάτια» που στις κλασσικές ευχαριστίες στο εξώφυλλο του δίσκου, ευχαριστούν και την «COKE-cola Company»!

Metallica- Master of Puppets

Εδώ μιλάμε για ένα από τα επιδραστικότερα metal τραγούδια όλων των εποχών. Οι περισσότεροι θεωρούν πως πρόκειται για αντιπολεμικό τραγούδι που ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία αυτού του αξεπέραστου δίσκου. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική. Αυτός που μιλάει σε πρώτο πρόσωπο μέσω του τραγουδιού είναι τα ναρκωτικά και η εξάρτηση.

Περιγράφει, δηλαδή, τον έλεγχο που έχει το ναρκωτικό στο μυαλό και το σώμα του χρήστη σε μια σχέση που παραλληλίζεται με αυτήν της μαριονέτας με αυτόν που την ελέγχει (εξ ου και το cover art του δίσκου). Να σημειωθεί, πως όταν το 2013 οι Metallica πήγαν στην Κίνα για δύο συναυλίες, η κυβέρνηση της χώρας τους απαγόρευσε να παίξουν το συγκεκριμένο τραγούδι, για να αποφύγει πιθανή εξέγερση των εργαζομένων με αφορμή τον έλεγχό τους απ’ τους ανωτέρους τους.

Pink Floyd- Comfortably numb

Ο σπουδαίος Roger Waters των αξεπέραστων Pink Floyd έχει δηλώσει πως όταν έγραφε το συγκεκριμένο τραγούδι είχε ο ίδιος κάνει χρήση παραισθησιογόνων ναρκωτικών. Όπως είχε εξομολογηθεί αυτό που ένιωσε όταν πήρε τα χάπια ήταν το ίδιο που είχε νιώσει όταν σαν παιδάκι είχε υψηλό πυρετό και ένιωθε να βυθίζεται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Αυτός ήταν ο παραλληλισμός που έκανε και τον μετέφερε στο τραγούδι: «There is no pain you are receding. A distant ship smoke on the horizon. You are only coming through in waves. Your lips move but I can't hear what you're saying» (Δεν υπάρχει πόνος που μπορείς να αποφύγεις. Ο καπνός ενός μακρινού πλοίου στον ορίζοντα. Έρχεσαι μόνο μέσα από κύματα. Τα χείλη σου κινούνται αλλά δεν ακούω τι λες).

Rolling Stones- Brown Sugar

Εδώ τώρα πάλι δεν υπάρχει και κάποιος σπουδαίος λόγος να κάνουμε και ιδιαίτερη ανάλυση. Καφέ ζάχαρη είναι η ηρωίνη και ο Μικ Τζάγκερ που εκείνη την εποχή ήταν χρήστης αναρωτιέται γιατί να είναι τόσο διασκεδαστική ενώ «καρφώνει» και τον Κιθ Ρίτσαρντς και τη… στενή του σχέση με σχεδόν όλα τα ναρκωτικά που κυκλοφορούσαν!

The Doors- Light my fire

Λίστα για τραγούδια και ναρκωτικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς τους Doors και τον αξεπέραστο Jim Morrison. Το τραγούδι, αν και από μια πρώτη και μάλλον επιφανειακή ανάγνωση φαίνεται να εξυμνεί το πάθος ενός άνδρα για τη γυναίκα που του αρέσει, ουσιαστικά περιγράφει την αγωνία και την προετοιμασία του τοξικομανή πριν τη χρήση.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, ο στίχος «girl we couldn't get much higher» («κορίτσι δεν μπορούσαμε να φτιαχτούμε περισσότερο»), ήταν από αυτούς που είχαν στοχοποιηθεί περισσότερο αν και αρχικά θεωρήθηκε πως ήταν… σεξουαλικό υπονοούμενο.

Beatles- Lucy in the sky with diamonds

«Χάσιμο» ακόμα και από τον τίτλο. Lucy-Sky-Diamonds. LSD. Είναι το τραγούδι με τις περισσότερες θεωρίες για το τι μπορεί να κρύβει. Ο Λένον είχε πει πως έμπνευσή του ήταν μια ζωγραφιά του γιου του. Αλλά μάλλον λίγοι τον πίστεψαν!

Ο παραγωγός εκείνου του δίσκου είχε πει πως έχει να κάνει με τις εμπειρίες που είχε ο Τζον Λένον ως χρήστης παραισθησιογόνων χαπιών όπως το LSD αλλά και την αγάπη του αξέχαστου τραγουδιστή για την ταινία «η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» και την πεποίθηση πως αν πάρεις χάπια την βλέπεις εντελώς διαφορετικά και βγάζεις ένα εντελώς άλλο νόημα. Λογικό, θα πει κάποιος...

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

27
σχόλια
 1. avatar Sheeet

  Τα ναρκωτικά δεν είναι μαγκιά, είναι αδυναμία.Όποιος είναι δυνατός, δεν τα χρειάζεται.Όποιος είναι αδύνατος, γίνεται πιο αδύνατος.Οι χρήστες είναι σκλαβωμένα θύματα, αυτοί που τα διακινούν και τα διαφημίζουν είναι εγκληματίες.

 2. avatar Άρθρο ανυπόγραφο και με σκοπό μόνον τον εντυπωσιασμό και την πόλωση.

  Το θέμα rock/metal & ναρκωτικά θα μπορούσε να (κι έχει) γεμίσει βιβλία, αλλά στο Newsbeast είπατε να βάλετε έναν αόριστο τίτλο που χτυπάει στο μάτι, έτσι ώστε να μπουν διάφοροι και να λένε τα δικά τους και να πάρετε κανένα κλικ παραπάνω.
  Λοιπόν, μόνον ο ugin το έχει πιάσει το θέμα σωστά μέχρι τώρα. Επίσης:
  α) κάνένα από τα προαναφερθέντα τραγούδια δεν προτρέπει έμμεσα ή άμεσα το να κάνεις ναρκωτικά.
  β) Για το Perfect Day, το Comfortably Numb, το Light my Fire και το Brown Sugar ειδικά, πρέπει να σου κάνει κάποιος τη σύνδεση ότι μπορεί και να λένε για ναρκωτικά, γιατί από τους στίχους δεν πάει το μυαλό μόνο του.
  γ) Το τι στίχους ακούει ο καθένας και τι νόημα και συναίσθημα βγάζει είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υποκειμενικό, ιδίως όταν έχεις να κάνεις με καλλιτέχνες που οι στίχοι τους είναι πραγματικά ποιήματα (βλ. Pink Floyd).
  δ) Τον πισινό σας κάτω να βαράτε, δεν μπορείτε να κατακρίνετε καλλιτέχνες με πορεία δεκαετιών από ένα τραγούδι. Όπως και μια επιτυχία δεν φτιάχνει έναν καλλιτέχνη για το επίπεδο στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
  ε) Νατάσσα Θεοδωρίδου και πολύ σας είναι. Τα άλλα δεν θέλετε (όχι δεν μπορείτε) να τα καταλάβετε.

 3. avatar ΑΣΤΑΚΟΣ

  ΠΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΑΣ

  1. avatar ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ

   Ποτε δεν επαιξαν αυτοματα τα βιντεο εδω!!!! Ψαξτο λιγο μηπως καποια ρυθμιση

 4. avatar MIC

  Golden Brown / Stranglers

 5. avatar Ντεμέκ.

  Το comfortably numb είναι ένα ποίημα για την αποξένωση και τη μοναξιά και το brown sugar μιλάει για μια μαυρούκω σκλάβα που ηταν όμορφη πολύ και την αγάπησαν πολλοί.

 6. avatar ugin

  Κάθε εποχή είχε τους δικούς της καλλιτέχνες που σκανδάλισαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα χρηστά ήθη ή γαργάλισαν την εξουσία. Ήδη από την αναγέννηση φαίνεται η εκκλησία να ενοχλείται από τη διευρυμένη χρήση της πολυφωνίας, ο Mozart γραφει το \"Έτσι κάνουν όλες\" μια όπερα που εν συντομία λέει ότι 1 στις 2 γυναίκες θα απατήσουν τον άνδρα τους το πρώτο 24ωρο που θα φύγει για δουλειές, οι γάμοι του φίγκαρο βασίζεται σε κείμενο που είχε απαγορευτεί, ενώ ο μαγικός αυλός χρησιμοποιεί μασωνικά σύμβολα. Ο Βeethoven στην όπερα Fidelio κατακρίνει την πρακτική των πολιτικών κρατούμενων. Η Κάρμεν του Μπιζέ θάφτηκε από τους κριτικούς για τα μηνύματα της (χειραφέτηση γυναικών) και οδηγεί τον συνθέτη στην οικονομική ανέχεια (και ίσως το θανατό του?). Ο Τσαικόφσκυ κάνει άπειρες απόπειρες αυτοκτονίας λόγω της κοινωνικής αποδοκιμασίας που βιώνει ως ομοφυλλοφιλος και τελικά τα καταφέρνει, χαρίζοντας στην ανθρωπότητα μερικά από τα ωραιότερα μουσικά έργα. Στην σύγχρονη εποχή η τζαζ και τα μπλουζ θεωρούνται έργα του διαβόλου από την εκκλησία, γιατί ουσιαστικά κάνουν τους ανθρώπους να διασκεδαζουν και όχι να σκέφτονται τη μετάνοια, ή καλύτερα να βάζουν τα λεφτά τους στο ποτό και όχι στο παγκάρι. Τέλος, οι σύγχρονες πρακτικές μάρκετινγκ της μουσικής βιομηχανίας αποδεικνύουν ότι μεγαλύτερη πρόκληση σημαίνει περισσότερα έσοδα, αιώνες εμπειρίας σε σφηνάκι. Ωστόσο, η μουσική παραμένει τέχνη, πριν κρίνετε σκεφτείτε τι εξυπηρετεί και ποιος θα οφεληθεί.

 7. avatar Αυτοξεγελασμα

  - Ψευτο_αδέλφια- τής ισορροπίας ,τά -ξεγελαστικά- , είναι τά -ψευτο_καταφύγια- κατά τής χρονίας μή ισορροπίας ή μόνο κατά τών αιτιών πού τήν γεννούν όπως η αγωνία η δειλία η ζήλεια η υπερκόπωση. Είναι η μέθη ,η εφορία μέ τό οινόπνευμα ,τά ναρκωτικά ή τά κατευναστικά. Ανακουφιστική αυταπάτη ,εφήμερη ανακούφιση ,επιφανειακό ξεγέλασμα ,όλα οδηγούν αναπότρεπτα στήν συνήθεια ,στήν ανάγκη ,στήν τοξικομανία ,και σέ διαταραχές ακόμη σοβαρότερες από εκείνες πού καθόρισαν ,αυτή τή λύση ευκολίας. Στό οινόπνευμα όταν δέν μπορεί πιά νά διευθύνει ή νά ρυθμίσει τή ζωή του. Στά ναρκωτικά όταν έκανε θραύση σέ όλες τίς κοινωνικές τάξεις. Στά διεγερτικά όταν αποκρύπτουν τήν κούραση από τήν ασυναρτησία τής ζωής στίς πόλεις.

 8. avatar Χαλκιδέος

  Παρατηρώ ότι οι περισσότεροι απ\' τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν αυτά τα τραγούδια (Rolling Stones, Beatles, Prince, κ.α.), έγιναν θρύλοι κατά τις δεκαετίες του \'70 και του \'80! Αν δεν επικεντρωθείς στο νόημα των στίχων και ακούσεις απλά τη μελωδία, μπορείς να πεις ακόμη και ότι σου αρέσει το συγκεκριμένο τραγούδι!

 9. avatar Loigor

  Ωραίο άρθρο, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι το light my fire αναφέρεται στα ναρκωτικά, πουθενά

 10. avatar addicted

  όλα αυτά είναι [...]

 11. avatar (*)

  Η Νο1 μαστούρα είναι η θρησκεία, είναι νόμιμη και επιδοτείται από το κράτος.
  Και ο θεσμοθετημένος εθισμός αρχίζει από τη παιδική ηλικία.

  1. avatar Εσύ

   Όλοι ξέρουν ότι εσύ είσαι εθισμένος στην ακατάσχετη και άσχετη αντιχριστιανική προπαγάνδα. Ρύθμισε πρώτα τα ψυχολογικά σου χρυσό μου, μετά άρχισε να μορφώνεσαι,γιατί με τις αθεοψεκασμένες ανοησίες που πετάς συγκρίνοντας τα αγγούρια που έχεις στο μυαλό σου με τους Αγίους και Μάρτυρες,και να θέλει κάποιος να γίνει άθεος, τον διώχνεις μακριά.

  2. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

   Δεν σε εχω δει ομως να αρνεισαι τα δωρα του Πασχα και Χριστουγεννων.
   Αντιθετος ολοι εσεις οι Αθεοι ειστε στην πρωτη γραμμη για να επωφεληθειτε απο τα δωρα και τις αργιες του χριστιανισμου.

 12. avatar Καλό

  Το άρθρο μάστορα !

 13. avatar Κώστας 3121

  Διόρθωση: το τραγούδι του Prince που άκουγε η κόρη της Γκορ ήταν το \"Darling Nikki\", τραγούδι με σεξουαλικό περιεχόμενο (από το άλμπουμ Purple Rain)

 14. avatar Κοίτα κατάντια ρε

  Ήταν αυτοί που με τη μουσική θα έκαναν κοινωνική επανάσταση, αλλά βούτηξαν στην πιο καταπιεστική, εξοντωτική και αγχωτική σκλαβιά.

  1. avatar Ork

   Δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. Μπορώ να σου αντιπαραθέσω χιλιάδες τραγούδια με σωστά μηνύματα. Η κατάντια είναι δική σου.

   1. avatar Χαχαχαχαχα[email protected] σε ork

    Όταν μιλάει η μαστούρα, εσύ ακολούθα τους μαστουρωμένους! Καλά ταξίδια με το κίτρινο υποβρύχιο! Να μας πεις πώς ήταν ο βυθός του Πλούτωνα!

    1. avatar Ork

     Δεν έχω χρησιμοποιήσει ναρκωτικά στην ζωή μου. Για να καταλάβεις πέντε πράγματα αστείε τύπε, θα σου δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα. Επειδή καλώς η κακώς ασχολούμαι με μουσική, έχω δώσει αρκετά σόου με ένα μπουκάλι ουίσκι στο χέρι που μέσα είχε τσάι. Εγώ δροσιζόμουν επί σκηνής και τυπάκια σαν και εσένα έβλεπαν ένα τύπο να κατεβάζει μια μπουκάλα σε 1 ώρα. Τώρα κατάλαβες τι παπά τρως τόσα χρόνια; Είναι όλα σόου.
     Τώρα που σου έβγαλα την τσίμπλα από τα ματάκια, πήγαινε να πεις ιστορίες που δεν έζησες ποτέ, αλλά άκουσες να λένε για άλλους. Να ξέρεις, στους άλλους θα είμαι εγώ.

  2. avatar Αλκιβιαδης Μπαντης

   Εσύ τώρα τι ακούς; Τίποτα παραλιακά γαβ ή καμιά βυζαντινή μελωδία; Αν δεν έχεις γνώμη, απέκτησε πρώτα επαφή με τη μουσική αυτή και μετά το σχολίασε. Αλλιώς στην τρύπα σου πάλι και άσε τα τσιτάτα.

  3. avatar Πολυκράτης Αντ.

   Μια μαστούρα και χωρίς αυτήν δε μπορούσαν να ζήσουν.Χαράμισαν τη ζωή τους.

  4. avatar Περικλής 10

   Είναι χαρακτηριστικό πόσες αρρωστημένες ακρότητες προβάλλει το ΝΒ, ενώ την αντίδραση των υγιών ανθρώπων και των νόμων του κράτους τη θεωρεί \"συντηρητική\".Σαν να απευθύνεται σε κάποια θυμωμένα ανώριμα 15χρονα που τους φταίνε όλα, δεν ξέρουν τίποτα από ιστορία, βρώμικη κοινωνία, ζωή, και τα ψαρεύουν εύκολα γιατί θεωρούν βλακωδώς ότι τα ναρκωτικά, βία και σεξ, είναι \"απελευθέρωση\".

 15. avatar Guns N Roses

  Πολύ ωραίο άρθρο.Συμφωνώ με K..Arantino!!

 16. avatar Metal Head

  Το Master of Puppet\'s δεν μιλάει για ολα τα ναρκωτικά, αλλά συγκεκριμένα για την κοκαΐνη. Chop your breakfast on a mirror.

 17. avatar ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΟΣ

  Κι εγώ νόμισα ότι θα διάβαζα τίποτα ψαγμένο για το psychedelic rock, space rock, acid rock, κλπ.

 18. avatar K..arantino

  Άμεση και μεστή γραφή! Το απόλαυσα

Παρακαλούμε περιμένετε ...