Για μια γευστική έξοδο με νοσταλγική ατμόσφαιρα και γνώριμες γεύσεις, οι ταβέρνες που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή.

Τα τραπεζάκια τους στις όμορφες αυλές τους γεμίζουν με νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας και παρέες που απολαμβάνουν την αυθεντία των απλών πραγμάτων.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Ροζαλία

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. Η παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη της αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), φέρνει τα ορεκτικά σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Καραβίτης

Ταβέρνα- θρύλος στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι που λειτουργεί από την δεκαετία του ’20 και αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους Αθηναίους, όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Με τα χαρακτηριστικά δρύινα βαρέλια να κυριαρχούν στο χώρο και να δημιουργούν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα, η έμφαση εδώ δίνεται στο κρέας –η ποιότητά του κατά κοινή ομολογία είναι άριστη– με τα φημισμένα μπιφτέκια του (γεμιστά με τυρί ή όχι) να κάνουν πραγματικά πάταγο. Αγαπημένες επιλογές του κοινού, επίσης, τα τραγανά παϊδάκια (άρτια κομμένα και ψημένα) και η γευστική στάμνα.